Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Nå skal 500 fiskestenger spre fiskefeber hos flere barn og unge, blant dem ukrainske flyktninger som bor i Øvre Eiker. (Illustrasjonsfoto: Magnus Beyer Brattli)

Statskog: 10 fiskestenger til Øvre Eiker for Ukraina

Søknadene om gratis fiskestenger strømmet inn. Nå er 50 fornøyde foreninger plukket ut til å spre fiskefeber sammen med Statskog. En av dem er Øvre Eiker for Ukraina.
Annonse

Statsforetaket inviterte i juni lag og foreninger til å inspirere barn og unge i Norge til fiske. Totalt 500 komplette kvalitetssett med stenger lå i potten, med en verdi på totalt om lag en halv million kroner. Nå er det klart hvem som er de heldige vinnerne.

– Vi fikk kjempe mange gode søknader og knallhard prioritering har gitt konklusjonen, sier kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad.

Annonse

Settene med 10 stenger går i disse dager ut til vinnerne. Statskog deler samtidig en fiskeskole-video som er spesialtilpasset de unge.

– Det er morsommere å få prøvd seg med skikkelig utstyr, og vi håper stengene kommer mange til gode. Men husk at det er veldig kjekt å få litt hjelp av noen voksne når det floker seg til, sier Skillingstad.

En del av Statskogs samfunnsoppdrag er å gjøre fiske tilgjengelig i Norge. I tillegg til et enkelt og rimelig fiskekort som gjelder i 60.000 fiskevann, kan barn og unge opp til 20 år fiske gratis i Statskogs vann.

– Fiske er billig, bærekraftig, spennende og god folkehelse, så vi har absolutt plass til flere som blir bitt av basillen, sier Skillingstad.

Statskog er grunneier på 59,4 millioner dekar. Dette utgjør en femtedel av Fastlands-Norge. Statskog forvalter fiske på drøyt halvparten av dette arealet, nærmere bestemt på statsgrunn utenfor statsallmenning. De største mulighetene for fiske hos Statskog ligger derfor i Troms og Nordland, men Statskog byr også på fine muligheter i tusenvis av vann i Midt-Norge og Sør-Norge.

Del:
Annonse