21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Foreldre og besteforeldre fikk en smakebit på hva ungdommene har drevet med og lært den siste uka under en «forestilling» på Folkets Hus i dag.

Avsluttet teaterlek-uke med oppvisning på Folkets Hus

I hele fem uker denne sommeren har unge fra Øvre Eiker fått boltre seg med teaterlek på Folkets Hus i Vestfossen. I dag var det avslutning med framvisning av noe av det de har lært den siste uka.
Annonse

Sommerskolen 2023 har vært en stor suksess med til sammen 42 ungdommer – bare på teaterleken i Folkets Hus. Trond Vetterstad og Petter Anthon Næss har delt på jobben sammen med flere andre instruktører og musikere for å gi ungdommen en første innføring i sang og musikk, og det å kunne formidle fra en scene.

– Dette er et verksted og en visning der alt kan skje, sa Petter Anthon Næss før dagens «forestilling» i Vestfossen.

Annonse

Med enkle virkemidler og teknikker viste ungdommen hva de hadde lært, godt hjulpet av en skjerm på scenen som fungerte som «sufflør».

Denne uken har det vært med 10 ungdommer i varierende alder. Totalt har det vært med totalt 42 så langt i sommer, men det er fortsatt plass til flere på neste ukes opplegg på samme sted. Og her er alt gratis – også bevertningen underveis. Økonomi eller mangel på det er derfor ikke noe argument for ikke å la ungene sine få utfolde seg på teaterfronten.

Petter Anthon Næss kom også med et lite hjertesukk før han startet dagens lille forestilling. Han sa nemlig at læreplanen i skolen nå hadde gjort sang og musikk til frivillige fag som det var opp til den enkelte lærer å bruke. Det mente han ville gå ut over det han driver med – nemlig å skape glede med sang, musikk og ikke minst teater.

At unger lærer seg å opptre og formidle noe overfor andre, mener han er viktige egenskaper å ta med seg videre i livet. Og ungene som i dag sto på scenen, synes å like dette meget bra. Noen har også talent som det bør jobbes videre med og som kan gi et godt tilskudd til amatørteatrene i bygda.

Bilder fra dagens oppvisning.Del:
Annonse