17. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Stein Strand går her gjennom programmet og de endringene som må gjøres for å arrangere Hokksund By- og Laksefestival under de rådende forholdene.

Byfestivalen 59 grader Nord går som planlagt

Hokksund By- og Laksefestival går stort sett som planlagt med unntak av selve fiskekonkurransen. Den er som kjent avlyst på grunn av den høye vannstanden i Drammenselva. Men resten av programmet skal la seg gjennomføre med visse justeringer.
Annonse

Det ble klart under det siste møtet med alle laglederne tirsdag kveld. De var samlet på Sorenskrivergaarden for å gå gjennom programmet og de justeringene som må gjøres på grunn av vannstanden i Drammenselva.

Blant annet er det ikke mulig å sette opp lifter og annet utstyr der de pleier å stå under denne årlige festen i Hokksund. Nå må ting flyttes på, men arrangøren, med Stein Strand i spissen, mener det meste skal la seg gjennomføre på en forsvarlig måte.

Annonse

Det er imidlertid noe usikkerhet i forhold til rappellering fra brua og ned til elva hvor de seks deltakerne skal svømme ned til brygga. For selv om selve rappelleringen vil bli flyttet så nærme bredden som mulig, er vannføringen ekstremt stor og flere på møtet tok til orde for å droppe denne øvelsen. Den endelige avgjørelsen kommer senere i uka etter å ha sett an vannstanden og strømforholdene.

Allsang på Sanden
Det hele starter torsdag kveld med Allsang på Sanden i regi av Hokksund Mannskor og bandet De fire glade lakser. Dessverre har Cathrine Isaksen måtte melde avbud som solist, men countrysanger Per Arne Dramdal, er ingen dårlig erstatning. Han vil være solist sammen med Anne-Line Hovind.

Fredag er det konkurranse om å bli Hokksunds tøffeste bedrift og 17 lag er påmeldt. Av erfaring er det noe frafall i siste liten, men det blir sterk nok konkurranse i denne prestisjefylte delen av byfestivalen.

Fredagen avsluttes med konsert på Sanden Hotell med to band på scenen denne kvelden.

Lørdag det skjer
Lørdag er hoveddagen og som vanlig starter det hele foran rådhuset kl. 13.00 med stokkesaging før opptoget med alle deltakerne og supporterne går over brua til Hokksund Camping og Sorenskrivergaarden.

Men før vi kommer så langt har Trass og Tryll vært i aksjon for de yngste barna fra scenen i Skriverparken fra kl. 10.00. Trass og Tryll med det populære rockebandet Trass og Knut Harald Sommerfeldt som tryllekunstner har samarbeidet før til stor glede for de minste. Dette er skikkelig heftige saker.

Lørdagen byr på øvelser der de seks bydelene skal kjempe mot hverandre. Det bli kjerring eller mannetrilling i trillebår, henge i stroppen, laksesvev og mye mer. Gakk gakk-ene skal selvsagt i aksjon på elva og vinneren får en pen slump med penger her.

Fra scenen i Skriverparken kommer det også til å skje mye. Som vanlig vil Lions hederspris deles ut, det blir korsang fra alle bydelskorene og det blir fellesnummer med en egen festivalsang det Sine Frødin og Sandra Gulbrandsen er solister.

Det er også laget en egen Hokksund-dans som alle kan være med på. Melodien ligger allerede ute på YouTube og kan høres her.

Men det er altså korslaget og kåringen av hvilken bydel som er best som er hovedaktiviteten lørdag kveld før festen fortsetter på Sanden Hotell der du kan oppleve Hokksund-Elvis, Highland Fling og Olav Aas Band.

Roar Sanden tar de mildt sagt varierende værforholdene på alvor og rigger om nødvendig med telt. Terrassen er godt beskyttet mot vær og vind fra før, så der kan alle sitte tørt med varmelamper på om det skulle bli nødvendig.

Nøstetangensenteret er også åpent disse dagene og har servering ute og inne. Museet er også åpent slik at du blant annet kan se den nye utstillingen om laksens betydning for lokalsamfunnet.

Søndag er det guidet tur i museet og Bent Ek vil holde foredrag. Som tidligere omtalt i Eikernytt.no er hele kjelleren under museet gravd ut og gjort om til et skikkelig utstillingslokale hvor det denne sesongen vises en unik utstilling om laksen.

Et stort oppbud på Sorenskrivergaarden tirsdag kveld der alle deler av programmet ble diskutert. Drammenselva er som kjent flomstor og det skaper en del utfordringer. Blant annet er laksefisket avlyst, men det blir likevel fiske for 12 barn som et ledd i bykampen.
Del:
Annonse