23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Slik fant Lise Brattås båten sin i dag tidlig. Her mangler det en 50 HK Suzuki påhengsmotor. (Foto: Privat)

Tyver kappet kabler og stjal båtmotor – ble lagret i skogen

Lise Brattås fra Krokstadelva våknet i dag til en liten hyggelig opplevelse. Noen hadde i løpet av natten flyttet båten hennes på Eikern og stjålet den 120 kilo tunge påhengsmotoren. Men den ble funnet igjen – godt skjult ved nabohytta.
Annonse

Tyver har i løpet av natten vært på ferde langs Eikern like ved Østerudbukta. Her hadde de løsnet båten til Lise fra fortøyningene på brygga og dratt båten nesten på land for å komme til motoren – en Suzuki 50 HK.

Her hadde de kappet kablene og skrudd av motoren for så å dra den opp mot bilvei. Her ble den skjult godt under barkvister og greiner – trolig for å hente den i kveld eller natt. Men det kan dem glemme. Motoren ble nemlig funnet av sin rettmessige eier og sikret.

Annonse

– Jeg var på hytta i natt og merket ingenting, men naboen min har kamera som viser to karer som går forbi hytta hans. Nå er filmen overlevert til politiet, men de har visstnok mer enn nok må gjøre med uværet «Hans», sier Lise Brattås til Eikernytt.no.

Hun la ut en post på Facebooksiden for båtfolk på Eikern i dag for å advare andre hytte- og båteiere langs Eikern. Kanskje flere andre har hatt besøk av de samme tyvene, tenkte hun.

Selv om hun har fått igjen motoren, koster dette både bryderi og penger i form av egenandel på forsikringen. Det var ikke noe annet å stjele i båten slik at det var motoren de var ute etter.

Lise forteller at det har vært omtalt flere hytteinnbrudd langs Eikern den siste tiden og hun håper nå at folk er obs på dette problemet. Selv har hun vært på hytta i hele sommer, men ikke alle har anledning til det.

Motoren ble funnet godt skjult like ved nabohytta. Trolig for at den skulle bli hentet i kveld eller natt. Men det kan tyvene altså glemme.
Her kommer to karer som trolig har noe med tyveriet å gjøre. Dette skjedde klokken 00.18 i natt og videoen er tatt på nabohytta til Lise.
Del:
Annonse