19. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

SIGNERTE AVTALE: Toppkandidatene ved årets fylkestingsvalg, Tore Opdal Hansen (H), Lavrans Kierulf (FrP) og Kjell Erland Grønbeck (KrF), signerte torsdag samarbeidsavtalen.

Borgerlig trekløver vil ta styringen i nye Buskerud

VALG 2023: Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti har signert en forpliktende avtale om at de tre partiene vil ta styringen i nye Buskerud dersom de får flertall i fylkestingsvalget om drøyt fire uker. Avtalen ble signert i Drammen torsdag.
Annonse

Tore Opdal Hansen er fylkesordførerkandidat for Høyre. Han vil gjerne ta styringen når Buskerud gjenoppstår som eget fylke.

– Vi har bestemt oss for å stå sammen om et politisk skifte i Buskerud. Vi mener det er viktig å gi velgerne klarhet og forutsigbarhet. Stemmer du på ett av våre partier, stemmer du samtidig for et politisk skifte i Buskerud. Jeg er veldig spent på hvilken økonomi Buskerud vil få. Det blir ikke kjent før fylkesrådet legger frem budsjettforslaget for Buskerud i midten av oktober, sier han i en felles pressemelding fra de tre partiene.

Annonse

Med politisk skifte sikter Opdal Hansen til at dagens Viken, som Buskerud er en del av, forsvinner fra 1. januar – når nye Buskerud gjenoppstår. Viken styres i dag av de rødgrønne, noe Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti ikke ønsker skal skje i Buskerud.

Lavrans Kierulf er førstekandidat for Fremskrittspartiet. Han er klar i sine uttalelser:

– Nye Buskerud trenger et flertall som prioriterer veiene. Det er store vedlikeholdsetterslep, som vi skal få ned. Elevene trenger politikere som jobber aktivt mot mobbing, samt gir dem mulighet til fritt skolevalg. Og de private skolene trenger politikere som forstår og spiller på lag med dem, sier han.

De tre partiene har sittet sammen og funnet områdene de vil prioritere og arbeide sammen om. Det er KrFs førstekandidat Kjell Erland Grønbeck godt fornøyd med:

– KrF vil være en pådriver for å styrke psykisk helsearbeid i videregående skole. Det å satse på elevveiledere i alle videregående skoler, avlaster lærerens hverdag. Vi må også sikre de private og ideelle videregående skolene, noe som er viktig for KrF. Da er Høyre og Fremskrittspartiet viktige støttespillere, sier han.

Avtalen forplikter partiene til å samarbeide om å styre Buskerud i fellesskap de neste fire årene, dersom de får flertall ved valget. Den utelukker heller ikke andre partier fra et slikt samarbeid.

Du kan lese hele samarbeidsplattformen her (PDF)

Del:
Annonse