24. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Frank Tore (t.h.) og Torstein har fått bygd opp bilen igjen på rekordtid takket være gode hjelpere og teamet. (Arkivbilde)

Frank Tore og Torstein stiller til start etter dramatisk ulykke

Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen stiller til start i Rally Grimstad fredag og lørdag. Det til tross for at de totalhavarert med bilen i juli. Takket være solid innsats fra teamet og gode venner har de fått bilen på veien igjen.
Annonse

Andre helgen i juli gikk det skikkelig galt for Frank Tore og Torstein. De traff et skjult betongrør i veikanten og tok bokstavelig talt av. Resultatet var en totalvraket bil og resten av sesongen så dyster ut for teamet fra Eiker.

Men i dag kom gladmeldingen om at de to stiller til start igjen og de har kjørt inn 77 poeng etter to seire og en tredjeplass så langt i sesongen. De ligger dermed godt an i toppklassen for internasjonale firehjulsdrevne biler. Hvordan farten blir etter en slik krasj som de opplevde i Sverige, er derimot et spørsmål.

Annonse

– Vi har fått veldig mye støtte til å bygge opp bilen igjen som gjorde at vi startet prosessen etter krasjen. Og så har mekanikerne i teamet lagt ned en helt utrolig innsats den siste tiden som gjør at bilen blir bygget opp på rekordtid. Det mentale jobber jeg mye med i forberedelser til alle løp så det kommer ikke til å være noe problem, sier Frank Tore i en kommentar til Eikernytt.no.

På lørdag er det klart for ny NM-runde i rally, nå på asfalt. KNA Rally Grimstad er årets fjerde runde, og det er stor spenning før rallyeliten inntar rallyveiene i området rundt Grimstad.

Lørdagens løp er det fjerde så langt i årets mesterskap, og etter to løp på snø og is samt et løp på grus, er det asfalt som er underlaget. Rundt 65 deltagere stiller til start på lørdag, og det er stor spenning i alle NM-klasser.

KNA Rally Grimstad kjøres i området nord/vest og øst for Grimstad, og deltagerne skal gjennom ni fartsetapper. Start og mål er i Grimstad sentrum. NRK1 sender en oppsummering av løpet søndag kveld.

Som det skal være i rally, har det vært både dramatikk, knivskarp konkurranse og sekundstrid i de tre første NM-rundene, Rally Elverum, Numedalsrally og Rally Sørland. 

Dessverre har enkelte av toppførerne trukket seg etter hvert i sesongen, men det er ingen grunn til å tro at det ikke vil bli hard konkurranse også i KNA Rally Grimstad.

Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen kommer til Grimstad etter å ha bygd opp bilen igjen etter krasjen i Sveige i juli. (Foto: PRL/NBF)

Det er fire NM-klasser i årets mesterskap. Det er klasser for firehjulsdrevne internasjonale biler, tohjulsdrevne internasjonale biler, firehjulsdrevne nasjonale biler og tohjulsdrevne nasjonale biler.

I toppklassen for internasjonale firehjulsdrevne biler er det Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen fra NMK Modum & Sigdal som topper og har fått en forholdsvis solid ledelse i sin VW Polo. De hadde en kjempekrasj i EM-løpet i Värmland tidligere i sommer, men bilen skal være klar igjen til helgen. De har kjørt inn 77 poeng etter to seire og en tredjeplass så langt i sesongen.

Ole Chr. Veiby, KNA Kongsvinger, er påmeldt i siste liten og kommer til start i løpet med sin VW Polo. Han ligger på en 2. plass i NM for nyere firehjulsdrevne biler.

På en tredjeplass ligger Eyvind Brynildsen fra KNA Varna og kartleser Jørn Listerud i Skoda Fabia. De har 47 poeng, etter tredje- og andreplass i de to første rundene. Men de kommer heller ikke til start på lørdag.

På fjerdeplass følger Anders Grøndal og kartleser Veronica Engan fra Asker & Bærum Motorsport. De kommer til start i sin Skoda Fabia og har 32 NM-poeng så langt.

I den internasjonale klassen for tohjulsdrevne biler er det Sindre Backe fra NMK Hadeland og kartleser Mads Johansen som topper i NM så langt med sin Peugeot 208. De har kjørt inn 68 poeng.

På en andreplass ligger Steve Røkland som har dominert denne klassen i mange år. Det ble brutt løp i NM-åpningen for KNA Kongsvinger-føreren, men etter det har det blitt to seire og totalt 62 poeng.

På tredjeplass følger Herman Lie-Nilsen fra NMK Modum & Sigdal og kartleser Vegard Hallan. De har så langt fullført alle tre rundene og plukket 39 poeng med sin Peugeot 208.

I klassen for nasjonale biler med firehjulsdrift er det Petter Sæves Waskaas fra NMK Grenland og kartleser Henrik Ø. Johannessen som topper etter to gode løp og ett brutt løp så langt. Med sin Subaru Impreza har de en seier, en andreplass og 55 poeng.

På en andreplass følger Tony Caspersen fra NMK Aurskog-Høland med kartleser Lasse Olsen. De kjører en Subaru Impreza og er ikke langt bak med sine 50 poeng.

På en tredjeplass ligger Morten Gravermoen fra NMK Modum & Sigdal og kartleser Ronald Haug med sin Subaru og 43 poeng.

I nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler ligger årets NM an til å bli det reneste familieselskapet. Familien Hvambsahl fra Kongsberg besitter så langt de tre første plassene i denne klassen.

Mats Peder Hvambsahl fra KNA Kongsberg og kartleser Lasse Berg står med 85 poeng med sin Volvo 940 etter tre løp. To seire og en andreplass har de. På en andreplass følger Kristian Hvambsahl fra NMK Kongsberg og kartleser, også de i Volvo 940, med sine 70 poeng. De har vunnet ett av tre NM-løp.

På tredjeplass følger Andreas Hvambsahl fra KNA Kongsberg med Bernt Olav Halvorsen i kartleserstolen på sin Volvo 940. De har 56 poeng.  

KNA Rally Grimstad har base og serviceplass ved Vik Skole i Grimstad. Start og mål er i Grimstad sentrum. Løpet starter klokken 09.00 og målgang for første bil er beregnet til klokken 15.38

Rallyradio høres under hele løpet på www.rallynm.no

NRK1 sender en time fra løpet søndag kl. 20.40, en sending som også vil være tilgjengelig på NRK TV.

Del:
Annonse