27. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

E134 stengt ved Steinberg ble stengt i retning mot Mjøndalen i går kveld. I natt ble veien åpnet igjen. (Arkivbilde: Alexander Jansen – DRM24)

Nye flomproblemer på Steinberg – E134 stengt og åpnet igjen

(Oppdatert 16.08.23 kl. 08.00) Gleden av å kunne kjøre på E134 mellom Hokksund og Drammen etter alt vannet som ekstremværet «Hans» la igjen, ble kortvarig. I går kveld ble E134 stengt i retning Mjøndalen nok en gang. Men i morgentimene i dag ble veien åpnet igjen.
Annonse

Det har regnet jevn og trutt det siste døgnet og det påvirker Drammenselva. Den presser nå vannet opp i rundkjøringen ved Steinberg og sammen med regnvannet gjør det at veien ble stengt i går kveld.

Dette gjaldt i retning Drammen, mens retning Kongsberg fortsatt var åpen.

Annonse

Det ble skiltet omkjøring via Hokksund – Lerberg og Fv. 283 slik det var da flommen i Drammenselva sto på som verst.

I kveld kl. 22.00 var det en vannstand i elva på 2,753 meter over normalvannstand. Det gikk 1.642 kubikkmeter vann i sekundet under Mjøndalen bru hvor målepunktet står. Det er langt unna toppen som var da «Hans» herjet som verst med over 1.900 kubikkmeter i sekundet.

SISTE
Klokken 05.48 i dag meldte Veitrafikksentralen at E134 ved Steinberg var åpnet for normal trafikk igjen. Vannet hadde da trukket seg tilbake og utgjorde ikke noen fare for trafikantene.

Del:
Annonse