17. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

60 år siden denne gjengen gikk ut av realskolen og kunne kalle seg grønnrusser. Navna finner du i saken. (Foto: Privat)

Feiret som grønnruss 60 år etter at gikk ut av skolen

Våren 1960 møttes en gjeng forventningsfulle og spente ungdommer på det som en gang het Øvre Eiker kommunale høgre almenskole. I helgen måtte mange av dem igjen – 60 år etter at de var blitt grønnrusser.
Annonse

– Folkeskolen var vi ferdig med. Tre år ventet oss nå på det vi kalte Realskolen. Vi kom fra alle deler av Eikerbygda, blei blanda godt sammen, og så var vi i gang. Våren 1963 kunne, med få unntak, den samme gjengen ta på seg grønn russelue og feire at realskolen var gjennomført.

Det er Stein Andersen som forteller dette.

Annonse

60 år seinere møttes 25 av dem som var grønnruss, og også eneste gjenlevende lærer fra den tida, Jan Henrik Eriksen, til treff på Sanden hotell i Hokksund.

I fint ettersommervær ble det et hyggelig treff. Det ble mange gode samtaler, aller mest deling av minner fra skoletida, men også om hvordan tida etterpå var blitt.

– Det var god stemning gjennom hele treffet. Takk til alle for gode bidrag til ei fin samling. Takk til Sanden for mat, drikke, trivelige lokaler og hyggelige servitører, sier Anna Brita, Inger, Bjørn og Stein.

På bildet ser vi:
Første rekke, sittende fra venstre: Karin (Kleven) Nilsen, Kari (Holthe) Knive, Inger Tveten (Olsen) Steen, lærer Jan Henrik Eriksen, Anna-Brita (Borge) Bakken, Marit (Olsrud) Signebøen og Gro Røren Røed.

Andre rekke fea venstre: Anne Kristine (Eriksen) Johnsen, Solveig (Knudsen) Lie, Hanne Sværi, Sissel (Hole) Brenden, Knut Holthe, Jens Erik Lyngås, Ole Johnny Johnsen, Tor Otto Gommerud.

Tredje og fjerde rekke fra venstre: Jan Arild Rolfsen, Lars Mogens Yndesdal, Rolf Borge, Nils Geir Berg, Øystein Horne, Arne Stokke, Finn Vidar Hæhre, Bjørn Nedberg, Kåre Stueflaten, Vidar Undheim, Stein Andersen.

Del:
Annonse