13. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Her er det mulighet for å handle med deg noen godsaker produsert av småskalaprodusenter.

Matfestival med mange aktiviteter og underholdning

Eiker Matfestival arrangeres også førstkommende helg – samtidig med Vestfossen Marken. Årets matfestival byr på rikelig med underholdning, aktiviteter for store og små og selvsagt mye lokalprodusert mat.
Annonse

Det hele starter lørdag formiddag med Ukrainsk underholdning, jazzkonsert, Salongorkesteret og Øvre Eiker Musikkorps. I tillegg kan du få en rekke smakebiter av kortreist mat og lar du deg friste så er handlemulighetene mange.

For barna er det Barnas Bondegård hvor du kan kjøre med hest og kjerre, hoppe i høyet eller ri på ponni. Grave opp poteter er en nostalgisk «øvelse» og her kan du ta med deg egenplukkede hjem til middag.

Annonse

Men en matfestival med respekt for seg selv byr også på en skikkelig kafé hvor Bygdekvinnelaget varter opp med mye godt.

Variert søndagsprogram
Søndagens program byr blant annet på kvalifisering til NM i potetskrelling. Ja, du hørte riktig. Det arrangeres faktisk NM i potetskrelling her til lands. Dommer samt faglig og teknisk ansvarlig er Toril Johnset Varlo og som konferansier og motivator stiller Live-Kristin Skistad.

Dette er som sagt en kvalifisering til NM som går stabelen i Vikingskipet på Hamar 16. september. Alle som vil kan melde seg på – senest en halvtime før det hele starter kl. 12.00.

Også søndagen byr på underholdning i forskjellige former og ungdommen vil være synlig i så måte. Øvre Eiker kulturskole stiller opp. det samme gjør en 11 år gammel fiolinist fra Ukraina. Eiker Spelemannslag og Vestfossen Mannskor er selvsagte gjester.

Resten av søndag er som lørdagen med Barnas Bondegård og smaking og kjøp av lokalprodusert mat av ymse slag. I tillegg kan du se hva Fossesholm Herregård har å by på av utstillinger og tilbud.

Barnas Bondegård med kjøring med hest og kjerre er alltid populært.
Del:
Annonse