4. oktober 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Leder av Vestfossen Marken, Øyvind Kjos, og resten av komiteen ønsker alle velkommen til Marken i sentrum. (Foto: Vestfossen Marken)

Vestfossen Marken – festival med lange tradisjoner

Førstkommende helg er det igjen klart for en av årets store arrangementer i Vestfossen, når Vestfossen Marken går av stabelen. Med røtter over hundre år tilbake er dette en tradisjonsrik samlingsplass for innbyggerne i Øvre Eiker.
Annonse

– Fram til i fjor hadde Marken en pause på grunn av pandemien, så det var med litt spenning vi sparket i gang arrangementet igjen. Med fjorårets suksess i ryggen, kunne arrangementskomiteen derimot ta fatt på planleggingen av årets arrangement med senkede skuldre, forteller leder av komiteen, Øyvind Kjøs, som venter minst 10.000 besøkende i løpet av noen hektiske dager.

Underholdning, aktiviteter og servering i parken
– I den flotte parken midt i sentrum vil vi ha variert underholdning fra scenen hele helgen, og det vil være salg av mat og andre forfriskninger fra Food trucks i dette området. Med rikelig med sitteplasser kan publikum nyte både kulturelle- og kulinariske opplevelser på nært hold,  sier Kjos.

Annonse

Av underholdning på scenen kan vi nevne konsert med bandet TRASS, som spiller rock for kidsa, tryllekunstneren Knut Harald Sommerfeldt og Vestfossen mannskor.

Lang historie
Vestfossen Marken har en lang historie og har vært en viktig del av bygdas kultur og tradisjoner i over hundre år. Marken startet som et marked der lokale bønder og håndverkere kunne selge sine varer og tjenester.

Helt i begynnelsen fant Vestfossen Marken sted en søndag i februar mens markedsfolket var på reise fra Drammensmarken til Kongsbergmarken, men den egentlige grunnen var at hestene skulle få hvile på reisen. Da jernbanen kom, ble arrangementet utvidet til å vare hele helgen. En del omreisende artister var med og sørget for underholdning.

Samtidig som Vestfossen Marken har utviklet seg over tid, har den også beholdt mye av den opprinnelige sjarmen og tradisjonene som har gjort Marken så populær blant publikum fra både fjern og nær.

– Det er en flott måte å oppleve den lokale kulturen og samtidig ha det gøy med familie og venner, sier Kjos i en pressemelding.

Varierende og tettpakket program hele helgen
– Under marken er det også flere lokale aktører som har sine aktiviteter, og som bidrar til et rikholdig og tettpakket program denne helgen, forteller Øyvind Kjos som takker for det lokale engasjementet og samarbeidet rundt programmet.

Faktisk starter flere aktiviteter allerede fredag kveld, hvor det er konsert på Onkel Thor og Blomsterperrongen, markenscruise med MS Eikern, og Glow stick diskotek for barna i Papirkjelleren, arrangert av VIF Håndball.

Vestfossen Marken arrangeres samme helg som Eiker matfestival, som foregår på Fossesholm Herregård – et steinkast fra Vestfossen sentrum.

– Sammen gir vi publikum dobbel moro og dobbel grunn til å besøke Vestfossen denne helgen, sier Kjos, som forventer over 10.000 besøkende totalt disse dagene. 

Bandet TRASS spiller også i år rock for kidsa fra parkscenen. (Foto: Øvre Eiker kommune)

Avhengig av lokalt næringsliv
– Å ro i land et arrangement av denne størrelsen gjør seg ikke av seg selv, og det har vært helt avgjørende at vi har hatt bred støtte i lokalt næringsliv. Vi må rette en stor takk til våre sponsorer og samarbeidspartnere som støtter opp om arrangementet og gjør dette mulig, sier Kjos.

– Hovedsponsor, Øvre Eiker Energi, bidrar også med gratiskonsert på MS Eikern-brygga lørdag. Vi hadde heller ikke klart dette uten samarbeidet med Øvre Eiker kommune, som rydder og pynter opp sentrum både før, under og etter marken. De hjelper oss med formelle søknader, og som også i år gir oss økonomisk støtte til barneaktivitetene, sier han.

Komiteen har også merket stor interesse fra kommunens innbyggere, noe som blant annet har gjenspeilet seg i stort engasjement rundt aktiviteten til Marken på sosiale medier.

Usikker før valget?
Hoppeslott, konserter og boder er kanskje noe av det barna gleder seg mest til, men det er også tilbud for den voksne del av familien.

– Jeg er veldig glad for at vi har fått til å arrangere en politisk debatt på søndag. Dette blir den siste muligheten til å treffe alle de lokale kandidatene på samme tid før valget, så det gleder jeg meg til, sier Kjos.

Med mulighet for publikum til å komme med innspill på temaer de tenker er viktig, gjennom Facebook-siden til Marken, er det duket for en debatt med fokus på framtidens Øvre Eiker.

Velkommen til Vestfossen Marken
Parken og bodene i Storgata har åpent fra kl. 11.00 til 17.00 både lørdag og søndag.

Del: