27. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Hege Oustad sier det er små endringer i både etableringslysten og konkurser i Øvre Eiker.

Øvre Eiker fikk 58 nye foretak i andre kvartal

Tripletex har gått gjennom de ferskeste tallene fra SSB, og sett nærmere på nye foretak og konkursåpninger på kommunenivå i andre kvartal i år for Øvre Eiker kommune.
Annonse

I årets andre kvartal ble det etablert 58 foretak i Øvre Eiker kommune. Det er seks foretak færre enn det som ble registrert i samme periode i fjor.

Tall fra SSB viser også at det i andre kvartal ble åpnet konkurs i fem foretak i Øvre Eiker. Dette er ett foretak flere enn i samme periode i fjor.

Annonse

– På landsbasis har antallet konkursåpninger økt med 14 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. At vi samtidig ser en nasjonal nedgang i antallet nyetableringer, til nivåene det lå på før pandemien, er derfor ikke så rart. Det er liten tvil om at kostnadsøkningene i samfunnet også har begynt å påvirke etableringslysten. Samtidig er det gledelig å se at det tross alt fortsatt er mange som tør å satse, sier Hege Oustad, daglig leder i Tripletex, et av landets mest brukte økonomisystemer.

Om foretaksstatistikken
Statistikken er hentet fra Statistisk sentralbyrå, og baserer seg på antall nyetablerte foretak i andre kvartal 2023. Tall fra Konkursregisteret kommer fra Brønnøysundregistrene.

Tripletex har sammenstilt og analysert tallene, og sammenlignet dataene med statistikk om egne kunder. Selskapet leverer regnskapsprogramvare til 94.000 norske foretak.

Del:
Annonse