29. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

HILs damelag ble nærmest avkledd av Bærum Topphåndball – på flere måter. Men dommerne lot det gå.

Solid hjemmetap for HIL mot Bærum Topphåndball

Hokksunds damelag gikk på et solid nederlag mot 1. divisjonsklubben Bærum Topphåndball onsdag kveld. Etter første omgang var det bare fem mål som skilte lagene, men det ble blodrøde tall mot slutten.
Annonse

Sesongens første hjemmekamp endte med et solid tap for HILs damelag. Bærum Topphåndball, som er den del av Haslums håndballsatsing, viste at det er stor forskjell på første- og andredivisjon.

Det kunne virke som om HILs damelag ikke hadde noen tro på en seier, for de manglet den gnisten og hurtigheten de vanligvis starter kampen med. Det var også noen personlige feil hos begge lag, men for HIL ble det vel mange bom eller stang ut på skuddstatistikken.

Annonse

Onsdagens kamp var den første og også den siste i Norgesmesterskapet for seniorer. Også i fjor måtte Hokksunds damer se seg slått ut i sin første kamp. Da møtte de eliteserielaget Fredrikstad Ballklubb og det endte med tallene 14-39.

Elisabeth Stormoen Raddum scoret to mål fra kanten.

16-33 sto det på tavla i Sentrumshallen etter full tid onsdag kveld. Det var med andre ord ingen tvil om hvem som fikk det best til i denne kampen. Det var en kamp preget av få advarsler og kun én to-minutter til Bærum.

Dommerne Vidar Larsen og Kristoffer Helgerud var i så måte «snille» da det godt kunne dømmes både for mye holding i trøyer fra Bærum spesielt og skikkelige overtramp. Det ble også en skade på HILs spiller nr. 15, Linn Kristin Tandberg, som fikk en skulder i ansiktet og måtte av banen med blødende nese. Hun kom seg raskt tilbake og spilte hele andre omgang.

En av spillerne som utmerket seg, var HILs målvakt Vilde Løvdal. Hun tok en lang rekke baller og selv om det ble mange baklengsmål, kunne det sett langt verre ut. Hun hadde dessverre en tøff jobb der forsvaret ikke fungerte, men imponerte med mange gode redninger og noen «lissepasninger» med stor presisjon.

Siren Landsverk Hals kunne notere seg for seks mål denne kvelden.