21. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Stein Andersen delte ut prisen «Årets Vestfossing» til en gammel kollega – Astrid Guterud under avslutningen på årets Vestfossen Marken.

Astrid Guterud kåret til «Årets Vestfossing»

Det var en mildt sagt overrasket dame som søndag ettermiddag ble hedret med tittelen «Årets Vestfossing» under avslutningen av Vestfossen Marken. Astrid Guterud er en aktiv dame som har fått flere hedersbevisninger tidligere, men dette er som den lokale utgaven av Kongens Fortjenstmedalje å dømme.
Annonse

Prisen, Årets vestfossing, ble delt ut første gang i 1992, av Markenskomiteen, da til Hans Weman. Siden det har i alt har 32 personer, 6 kvinner og 26 menn, og én forening fått utmerkelsen. Prisen henger høyt – «Årets Vestfossing» må jobbe jevnt og trutt og hardt for å gjøre Vestfossen til et godt sted å bo, i og til å besøke. Det kreves aktivt arbeid for å gjøre Vestfossen kjent, og gjerne også kjært. Godt humør og glimt i øyet er ingen hindring.

Det er nå Grendeutvalget i Vestfossen som utpeker Årets Vestfossing. Prisen er et diplom formet av Sine Marie Brastad. I tillegg vanket det blomster og stor applaus fra et stort publikum under avslutningen på årets Marken.

Annonse

Det var som vanlig Stein Andersen som sto for utdelingen. Mannen som har hatt en rekke roller opp gjennom årene er ivrig med i mannskoret og i grendeutvalget, som han nå representerte.

Her er noen stikkord om prisvinneren i år
• Årets Vestfossing har gjennom mange, mange år vært svært viktig for at vi i Vestfossen har fått mange fine opplevelser sammen; når vi har møttes i mindre grupper, eller når vi er mange på de virkelig store samlingsdagene.

• Årets vestfossing har vært, og er, en solid læremester, pådriver, støttespiller og inspirator for både gamle og unge, i de seinere åra så absolutt for den eldre garde av motsatt kjønn i særdeleshet.

• I tillegg til å beherske «faget» / talentet sitt godt, har Årets Vestfossing også åpenbare organisatoriske evner som har gjort at viktige deler av kulturlivet i Vestfossen har levd videre.

• Årets vestfossing har mottatt hedersbevisninger fra flere foreninger i Vestfossen.

• Som om ikke dette er nok, Årets Vestfossing er en aldeles utmerket kake-, kringle og bollebaker, til store glede for de som er medlemmer i Vestfossen KFO.

Del:
Annonse