14. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Politikerne utstyrt med klovnenese stilte opp til potetskrellekonkurranse. Ikke uventet vant SP knepent foran FrP.

Vellykket Marken og matfestival tross ustadig vær

Til tross for at det «bøttet» ned deler av lørdagen, må årets store begivenhet i Vestfossen kunne kalles vellykket. Takket være sol og varme på søndagen gjorde at folk strømmet til både matfestivalen og selve marken.
Annonse

Lørdagen ble heller grå og våt for arrangørene av Eiker Matfestival og Vestfossen Marken. Men været til tross, det var tidvis godt med folk på begge arrangementene.

Søndagen spilte værgudene på lag med arrangørene og Vestfossen opplevde storinnrykk på begge steder. Som tidligere er særlig marken stedet hvor utflytta vestfossinger kommer hjem igjen for å treffe gamle kjente. På matfestivalen gjelder det å sikre seg noen lokale godbiter. I tillegg er det mye å gjøre for store og små.

Annonse

For i år var det ikke bare de minste som fikk leke seg titt. Også toppkandidatene til flere av partiene og andre fikk testet kunnskapene i potetskrelling. Dette som et ledd i NM i potetskrelling som arrangeres vi Vikingskipet på Hamar litt senere i høst.

Skrothaugen Maskinlag stilte som vanlig med en rekke traktorer på matfestivalen.

Barnas bondegård er alltid populær og her var det mye å finne på. Det samme var det i «lekeavdelingen» i Parken i Vestfossen.

Her var det som vanlig diverse underholdningsinnslag og bandet TRASS gjorde som vanlig stor suksess. De «rocka for kidsa» med en rekke sanger som mange av ungene kunne teksten på.

I gata var det nesten fullt med stands av ulike slag, og de politiske partiene hadde fått sitt eget «torg» foran Kiwi-butikken.

Per Olaf Lundteigen og Gro Røed var noen av deltakerne i potetskrelling. Om de gikk videre til NM er usikkert.

Politikerdebatt
Søndagen ble avsluttet med en debatt mellom de politiske partiene som stiller til valg i Øvre Eiker med unntak av partiet Konservativt.

Her ble det en rekke spørsmål om lokale forhold om Vestfossens utvikling og programlederen forsøkte seg både med korte og litt lengre svar og med røde og grønne pinner som visuelle hjelpemidler.

Det var stor grad av enighet, men på enkelte områder skiller partiene seg. Utbygging på Røkeberg er ett tema som nok kommer til å bli diskutert mye i tiden framover. Det samme gjelder sentrumsplanen med utbygging rundt elva og den gamle fabrikken.

De politiske partiene stilte opp til debatt og her var det noen klare skillelinjer, men ikke alltid mellom rødt og blått.

Deltakerne fikk til slutt to minutter hver til å fortelle hvorfor vi skulle stemme på nettopp dem.

Marken ble som vanlig avsluttet med utdelingen av prisen til Årets Vestfossing og Byggeskikkprisen. I tillegg var det trekninger på ulike utlodninger. Prisene kan du lese om i egne saker her på Eikernytt.no.

Her noen bilder fra årets familiebegivenhet i Vestfossen.

Dette er den andre traktoren som kom til Øvre Eiker og den går fortsatt.
Potetplukking er gøy, men bedre med riktig skotøy etter lørdagens regnvær.
Det var langt flere matboder under matfestivalen i år og Bondens marked var store. Her var det mye godt å få med seg.
Bilsporten er stor i Øvre Eiker og vi har fostret mange gode sjåfører. Her var ulike biler stilt ut ved jernbanestasjonen.
Dette er kjøretøy vi ikke ser så ofte her hjemme.
De politiske standene var samlet i et eget torg og folk kunne sjekke ut hva de ulike sto for.
De fleste standene overlevde lørdagens uvær, men noen måtte gi tapt for vannmassene. Ellers var det et yrende liv i gata søndag.
Vestfossen Mannskor er en selvfølge på Vestfossen Marken. Så også i år.
Parken var lekeområdet med stor L. Her gikk det i ett og de tunge skyene vi ser ga ikke noe fra seg søndag.
TRASS er populært blant ungene med sine litt frekke sanger. De rocka for kidsa så det holdt.
Mye folk i parken under TRASS-konserten og ungene dansa med.
Her får ungene lov til å komme opp på scenen, men lydnivået var vel høyt for sarte barneører. Dessverre ikke alle foreldre som tar dette alvorlig.
Del:
Annonse