23. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Litt slitne, men veldig fornøyde partitopper etter signeringen på Nøstetangensenteret i dag. F.v. Kjell E. Grønbeck, Adrian Tollefsen, Julie Vaage og Trond Bermingrud.

Samarbeidsavtale undertegnet i dag – Adrian blir ny ordfører

(Oppdatert kl. 17.18) Høyre, FrP, Venstre og KrF har i dag undertegnet en samarbeidsavtale som sikrer et borgerlig flertall i Øvre Eiker de fire neste årene med 20 mandater i kommunestyret av 37 mulige. Det var fire glade partitopper som møttes på Nøstetangen for signering etter lange forhandlinger.
Annonse

Med 30,7 prosent av stemmene i Øvre Eiker var det ingen tvil om at Høyre ville ha ordføreren de neste fire årene. Det nest største partiet på borgerlig side – FrP fikk 16,3 prosent av stemmene og det gjorde at partiet sikret seg varaordføreren med Trond Bermingrud.

Etter intense forhandlinger i løpet av uka var det i dag klart for signering av samarbeidsavtalen og en politisk plattform for de fire neste årene. De fire partitoppene kan fortelle om intense, men konstruktive forhandlinger der alle har fått gjennomslag for noen av sine kjernesaker.

Annonse

Det var knyttet spenning til om Venstre ville bli med på laget etter at de nærmest hadde stilt et ultimatum når det gjaldt etterbruken av barneskolen på Lerberg. I avtalen har de fått gjennomslag for sitt syn og skolen og eiendommen vil forbli i kommunal eie etter at den nye skolen på Loesmoen står ferdig.

Det er utarbeidet et omfattende og forpliktende dokument som tar for seg de fleste områder innen politikken i Øvre Eiker, og den kommende ordføreren, Adrian Tollefsen, varsler at det kommer til å bli endringer på en rekke hold. Blant annet skal det satses på en næringsplan som er overmoden for revidering og det vil komme en egen person som skal jobbe med næringsutvikling i kommunen.

Her signeres avtalen på «direkten» mellom Venstre, FrP, Høyre og KrF.
Del:
Annonse