20. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Cirkus Arnardo kommer til Hokksund og vil ha forestillinger fra den 20. til og med 24. september. Det er ny plass i år – ved Eiker Senter. (Fotos: Arnardo)

Cirkus Arnardo klar for fem dager i Hokksund

Cirkus Arnardo nærmer seg nå Øvre Eiker med stormskritt, og gjester Hokksund på ny plass ved Eiker Senter fra 20. til 24. september, med premiere-forestilling onsdag 20. september kl. 18.00.
Annonse

Den nye forestillingen kan skilte med super-komiker, raske rulleskøyter, 4. generasjon Arnardo, og mye annet på plakaten.

Shannon Folco Arnardo (21) er Norges ferskeste sirkusartist, og gleder seg til å opptre alene med eget nummer foran et Eiker-publikum. Hennes oldefar, Cirkuskongen Arne Arnardo, grunnla Cirkus Arnardo i 1949.

Annonse

Årets show har virkelig slått an hos både publikum og anmeldere, og samlet nylig «hele Oslo» til tre uker med utsolgte forestillinger på Tøyen.

«Underholdning av ypperste merke» konkluderte Grimstad Adressetidende sin anmelder, og oppsummerte Norges-premieren med terningkast seks.

Mens Bergens Tidendes anmelder fulgte opp med «Skyhøyt nivå på prestasjonene», og kronet anmeldelsen med solide fem hjerter. Så bedre kan det ikke bli, ifølge Arnardo selv.

– Det er jo dette vi lever og ånder for. Å spre glede og magi inn i hverdagen. Akkurat slik bestefar begynte med i 1949, som pappa videreførte, og som vi nå er så privilegerte å få lov å fortsette med, sier Are Arnardo.

I årets program kan Cirkus Arnardo presentere fantastiske artister som på sine vis leker med publikum på alle tenkelige måter. Høyt, lavt, raskt og med humor. Og det siste står en komikkens mester for, Victor Rossi.

Victor Rossi tar med seg det beste av fransk-italiensk sirkustradisjon inn i manesjen.

– Skal du finne Victor så kan du gå etter latteren, og den vil du høre over hele byen, sier Are Arnardo.

Victors tipp tipp tipp tipp oldefar Diego Rossi jobbet som hoffnarr hos den franske kongen, Ludvik den 15. Og helt siden da, i 1732, har familien båret arven videre. Og i år er klovnen og humoristen Victor Rossi hos Cirkus Arnardo.

Det er flere år siden du kunne finne eksotiske dyr i manesjen til Cirkus Arnardo, men åtte flotte esler og et ensemble med lekende hunder er på plass, under ledelse av Kevin Probst.

Tünde Szabó tar oss med opp i høyden over manesjen med luftakrobatikk som gir høy wow-faktor. Vakkert koreografert og med risikable variasjoner fanger Tünde publikums oppmerksomhet.

Mange har nok prøvd rulleskøyter på føttene, og fått en mer usikker og vaklende framdrift. Og alle som har prøvd vil raskt spørre seg hvordan det er mulig, når Duo Stellare inntar manesjen.

Duoen, som består av Sarah Jane og Mattia tar pusten av de fleste. For dette er en reise med et tempo som er svimlende, og vakkert. Her utfordres både sentrifugalkraften og g-kreftene til det ytterste.

Duo Stellare har kun hverandre å stole på enten de er på rulleskøyter eller i strapetz under sirkuskuppelen.

Duoen, som med Sarah Jane har lange sirkustradisjoner og Mattia med sin bakgrunn som profesjonell danser utfører et nummer som både er ekstremt og romantisk.

-Vi gleder oss til hver plass vi skal besøke denne sesongen, og husk at sirkusopplevelsen starter allerede innenfor sirkusfasadens porter. Velkommen til vår forunderlige verden, sier sirkusdirektør Are Arnardo.

Arnardo lover spektakulære stunt og opptredener og en forestilling som passer for hele familien.
Del:
Annonse