22. september 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Grete, Gyrid og Herleik Lie startet sist uke opp butikken igjen i Hokksund. Her har de det meste du trenger innen trav- og hestesport.

Flyttet butikken «hjem» etter nedleggelsen av travbanen

Drammen Travbane er historie som arena for travsporten i distriktet. Da var det også naturlig å flytte salget av hesteutstyr «hjem» til Hokksund. Det er vel 50 år siden Ole Lie startet salg av hesteutstyr og nå er det tredje generasjon som har tatt over.
Annonse

Etter å ha pusset opp og innredet det lille lokale i Støagata i Hokksund, kunne de sist uke åpne butikken på «gamle tomter». For det har vært salg av hesteutstyr i Hokksund tidligere. De siste årene har det kun vært et kontor her, men nå altså en liten, men godt utstyrt butikk for alle som driver med travsport og hester generelt.

Det var Ole Lie sin store hesteinteresse som gjorde at han startet salg av diverse hesteutstyr – primært til travsporten. Butikken startet opp på Drammen Travbane, men reiste også rundt på en rekke lokale kjøringer rundt om i distriktet. Her deltok Ole i løpene i tillegg til å selge utstyret sitt.

Annonse

Etter hvert var det yngre generasjoner som tok over og Geir Lie drev både denne butikken og et transportselskap, men måtte gi seg for noen år siden på grunn av sviktende helse. Like før sommeren døde han og sønnen Herleik tok over.

Nå skal han drive den nye butikken sammen med Grete og Gyrid Lie. Geir etablerte en stor kundegruppe samt utvidet antall leverandører til også å omfatte ulike former for hestetransport.

Importerer fra Finland
Det meste av utstyret som selges i dag er importert fra Finland, men også andre land står på lista. I sortimentet finner du det mest vanlige til bruk innen travsporten, men også hesteeiere får det de trenger her.

Blant annet er det hestesko og «søm» – eller på godt norsk – spiker til å feste skolene med i hyllene. Det er også klær og annet utstyr du må ha for å drive med hest i dag.

– Vi har stor tro på denne butikken da det er mange hesteeiere i Eiker-bygdene og det er mange som driver med både ridning og travsport selv om travinteressen er gått noe ned de senere årene, sier Herleik Lie.

Han skal sammen med Grete og Gyrid sørge for at «hestefolket» i området får det utstyret de trenger. For selv om selve butikken er liten, har de et lager som gjør at de kan forsyne de fleste.

Del: