1. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

«Flokk» av Runi Langum. Hun stiller ut sammen med Eva Solheim på Gulden Kunstverk.

«Fanfare» – for Gulden Kunstverks kanskje siste utstilling

Lørdag 23. september åpner Gulden Kunstverk en utstilling som setter et foreløpig punktum på en billedkunsthistorie som har spent seg over 38 år.
Annonse

To av Drammens distriktets folkekjære og dyktige kunstnere, Eva Solheim og Runi Langum har fått æren av å markere denne viktige og litt vemodige milepæl.

Eva Solheim viser et 30-talls nye malerier med synsinntrykk fra den norske fjell- og sjøheimen og Runi Langum viser tegninger på lerret og et knippe litografier, kunstverk som oser av liv og bevegelse. Det hører også til historien at Eva Solheim og Runi Langum runder begge 65 år i år, og kan se tilbake på en felles studietid i Trondheims kunstakademi, der de møttes første gang.

Annonse

Det er riktig at dette blir siste utstillingen til ekteparet Walter N. Welo og Bibbi Lund, som har siden den spede begynnelse i 1985 bygget opp Gulden til å bli en sentral kunstinstitusjon på Østlandet.

Galleriparet har oppnådd pensjonsalder for lengst og ønsker å bli fristilt fra et til tider hektisk kunstvirke.

– En slik avvikling har ligget latent i noen år nå, og vi har i år kommet frem til at vi ville delta aktivt i prosessen videre. Det skjer og kommer til å skje mye spennende på Gulden i tiden som ligger fremover, sier Guldens grunder og daglig leder Walter N. Welo.

– Vi har blitt en generasjonseiendom her hvor tre av våre fire sønner med familier bor sammen her på Gulden. Sentralt i prosessen er Gulden gitarverksted som i løpet av sommeren har flyttet inn i Låven. Musikk vil få en større plass her og det bobler i kreativiteten i gitarmakeren Erik Welos etter hvert meget store gitarnettverk. Fremtiden er usikker, men den er samtidig fryktelig spennende. Vi tror at galleriet og kunsten vil leve videre, trolig parallelt med musikken. Tiden vil vise vei. Forholdene er lagt godt til rette,» avslutter Walter Welo.

Men først ønsker vi velkommen til utstillingen Fanfare med Eva Solheim og Runi Langum. Begge kunstnere vil være til stede i Galleriet under åpningen på lørdag 23. september mellom kl 14 – 17.

Fanfare! «The end and a new beginning» i Gulden Kunstverk.

«Høstfarger» av Eva Solheim er ett av mange bilder som stilles ut fra i morgen lørdag 23. september.
Del:
Annonse