1. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Bjørnis er blitt kjempepopulær og flere hundre var samlet på brannstasjonen i Hokksund for å se figuren.

Dobbelt «sirkus» med Arnardo og Bjørnis i Hokksund

Cirkus Arnardo har de siste dagene hatt forestillinger i Hokksund og i dag viste de seg fram for handlende på Eiker Senter. Ikke langt unna var det et annet «sirkus». Nemlig da den utrolig populære figuren «Bjørnis» kom til Åpen brannstasjon.
Annonse

Søndag er det siste dag for Arnardo i Hokksund med to forestillinger. Are Arnardo sier til Eikernytt.no at han er godt fornøyd med besøket, men at det fortsatt er en del eikværinger som ikke har fått med seg årets forestilling. Det er altså en ny mulighet søndag, men det er få billetter igjen ifølge nettsidene deres.

Mellom forestillinger har flere av utøverne «varmet opp» med å underholde handlende på Eiker Senter. Så også lørdag hvor de sjonglerte og underholdt folk som skulle handle.

Annonse

I tillegg var det gratis ansiktsmaling på senteret, noe ungene satte stor pris på.

Noen i troppen til Cirkus Arnardo som var innom Eiker Senter i dag for å underholde de handlende.
Her sjongleres det i forrykende tempo. Stillbilder rettferdiggjør ikke innsatsen, men vil du se dem «live» er det to forestillinger søndag. Etter det går turen videre til Larvik og Hovlandbanen hvor de også her har syv forestillinger.
Solberg Ansiktsmaling stilte opp med gratis ansiktsmaling til de som ville ha lørdag.

Et annet sirkus
Et helt annet sirkus var det på Åpen Brannstasjon i Hokksund. Fra før åpningstiden sto det forhåpningsfulle unger og foreldre og ventet på å spyle med brannslangene, se på brannbilene, sjekke ut ambulansene og bli med på rebusløypa for å lære litt mer om brannvett og ikke minst ladevett i år.

Alt dette mens karene i Kiwanis stekte vafler og kokte kaffe og varmet pølser på harde livet. For her fikk varene bein å gå på.

Kiwanis sørget som vanlig for både vått og tørt for de frammøtte i Hokksund.

For dem som husker tilbake på fjorårets Åpen dag på brannstasjonen, ble det et sant kaos da Bjørnins opptrådte inne i hallen. Få fikk med seg det som skjedde og kritikken var nådeløs etterpå.

I år hadde arrangørene tatt grep og Bjørnis ble plassert på lasteplanet slik at de fleste fikk med seg det som skjedde. Og det var store og små i stort antall som hadde kommet for å få med seg denne utrolig populære figuren som har egne TV-programmer.

Det var ikke veldig lange «showet» Bjørnins orket i varmen, men for ungene synes det greit nok. De hadde fått sett den store helten sin.

Barn og vann er som magneter, men å få spyle med en ordentlig brannslange er bare helt topp.
Noe av hensikten med Åpen brannstasjon er å lære store og små om brannvett og i år var det ladevett som sto på programmet.
Her venter de i spenning på Bjørnis. Ikke veldig langt show, men ungene var fornøyd.
Del:
Annonse