28. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Vestfossens Wilfired Zamble i skuddet under lørdagens kamp. (Alle foto: Andreas Aronsen/VIF Media)

Vestfossen tok en komfortabel seier hjemme mot Jevnaker

Lørdag var det igjen duket for en hjemmekamp på gressmatta på RVS Parken, der Jevnaker var motstander. Da lagene møttes i vår, vant Jevnaker 2-1. Vestfossen fikk i vårkampen utvist kaptein Trygve Andreassen etter kun 15 minutters spill. Det gjorde at Vestfossen måtte spille nesten hele kampen med 10 mann.
Annonse

Men Vestfossen er i siget om dagen. I løpet av høsthalvåret så langt, har Vestfossen kun tapt én gang mot Hallingdal, og én uavgjort mot Kongsberg. Vestfossen har blant annet slått serieleder Åssiden hjemme på eget gress, og vant forrige lørdag 9-1 mot Sande hjemme.

Det tok tid før første scoring kom. Men i det 28. minutt setter Vestfossens nummer 2, Mohammad Kaiss, ballen i mål på en retur. Kaiss scorer sitt tredje for sesongen. I det 38 minutt får Jevnaker spiller Sander Hamborg gult kort av dommer Adrian Forsberg. Lagene går til pause på 1-0 til hjemmelaget.

Annonse

Flere scoringer i annen omgang
Vestfossen går ut i hundre i annen omgang. I det 47. minutt setter Vestfossen sin toppscorer, Wilifried Zamble sin 13. nettkjenning for sesongen, og fører hjemmelaget opp til en 2-0 ledelse.

Etter scoringen til Zamble, skulle dommer Adrian Forsberg grave dypt i lommene. Jevnaker spillerne Marcus Øverby, Espen Parken Bakken og Oddur Karl Heidarsson får gult. Sander Hamborg, som allerede har et gult kort fra før, får sitt andre for dagen. Han får i det 60 minutt rødt kort, og er ferdig for dagen.

Men én mann mindre, setter Vestfossen enda et nådestøt. Kaptein Trygve Andreassen nikker inn 3-0, etter et flott frispark av Kaiss. I det 93. minutt setter høyrekant Alexander Hesselberg inn 4-0. Dette er det siste som skjer i kampen.

Jevnakers målvakt Ulrik Berg Rian hadde mange gode redninger, blant annet en straffe. Men han måtte se at fire av ballene gikk inn bak han.

Fornøyd med tre poeng
Etter kampen tok Eikernytt.no en prat med «Dagens VIF-gutt», Mohammad Kaiss. Han er fornøyd med tre poeng, men er litt misfornøyd med første omgang:

– Jeg synes første omgang var frustrerende. Vi tok en del dumme valg, og mista da «pacen» i angrepene.

Han var derimot mer fornøyd med andre omgang.

– I andre omgang tørr vi å være mer sjef. Vi tørr å doble på sidene, som skaper gode løp. Det resulterer i tre scoringer.

Dagens VIF-gutt, Mohammad Kaiss, scoret ett, og hadde flere gode innlegg og involveringer.