13. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det blir to konserter på Bibliotekscenen denne uken. Først Ingrid Olava på torsdag – så lørdag med Rune Brekke.

Tussmørk torsdag og Lun lørdag på Bibliotekscenen

Kommende uke inviterer biblioteket i Hokksund til konserter på Bibliotekscenen både på torsdag og lørdag. Konserten torsdag 28. september med Ingrid Olava er allerede utsolgt, men det er fortsatt billetter igjen til konserten med Rune Brekke lørdag 30. september.
Annonse

Torsdag kommer Ingrid Olava tilbake til Hokksund. Denne gangen har hun med seg en splitter ny plate i bagasjen. Albumet «Blomster & Post» ble sluppet 1. september i år. Musikken på denne plata er storslått og nært, og føles like intimt som mektig, heter det i anmeldelsen.

Olava har komponert og skrevet alle de ni låtene selv, og handler om livet. Om angst for både apokalypse og for å møte eksen på gata. Det å bli mor, om døden, om å ville bli Jeanne d’Arc, men ende opp som fornøyelsespark. Om veien hjem, om vi kan bli fremkalt igjen, og om lyset.

Annonse

Mange lokale publikummere har ønsket seg Ingrid Olava tilbake til Bibliotekscenen, og betegner forrige besøk i 2019 som en av de store konsertopplevelsene biblioteket har hatt å by på. 

Rune Brekke med egne låter
Rune Brekke bor i Oslo, men kommer opprinnelig fra Vestfossen. Siden ungdomsårene har gitaren aldri vært langt unna. Noen vil kanskje huske Rune som medeier i det populære diskoteket Dirty Dancing i Vestfossen. Hos andre vil hans tid i Joy-Sing, med bassgitar og sang, bringe fram minner. Oftest har han ved festlige anledninger, gjort tolkning av kjente og mindre kjente artister, men i de senere årene har han skrevet sine egne ting.

8. desember i fjor holdt han sin første solokonsert, med egne låter. Musikalsk beveger Rune seg i en typisk visetradisjon. Allikevel vil nok mange høre påvirkningen fra 60-tallet, musikal og blues.

Rune har med seg et lite knippe profesjonelle musikere, men denne konserten vil vi bli en nær og neddempet versjon der tekstene og kanskje historien bak, er i sentrum. Rune skriver om hverdagen slik han opplever den. Et flyktig møte; en forbipasserende kan, i fantasien, romme en fantastisk historie. Det er øyeblikkene, de små tingene, men også de store følelsene. Diktene og sangene kan oppfattes som en litt annerledes dagbok, der detaljene i inntrykkene og observasjonene har hovedrollen.

Denne lørdagsettermiddagen blir et møte med disse øyeblikkene gjennom ord og toner. Med seg på scenen har han de erfarne musikerne Børre Jensen og Eirik Lie. Sistnevnte er bassist for Trøndelag teater, og er kjent fra blant annet Naboens Rockeband og Bodega Band.

Del:
Annonse