7. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kenneth Fjeld fra Krokstadelva har skrevet det som trolig er den første romanen i Norge om kampsportmiljøet. Her sammen med Chuck Norris og venner.

Chuck Norris-elev fra Krokstadelva gir ut kampsportroman

Kenneth Fjeld er Chuck Norris sin første Europeiske elev med sort belte og representerer Norris sin karate- og kickboxing-stil i Europa. Han har sort belte i flere forskjellige kampsporter etter å ha trent i snart 37 år. Nå gir han ut en egen roman.
Annonse

Kenneth Fjeld har de siste årene mottatt mange priser for sin innsats for å spre kampsporten til publikum over hele verden, blant annet Action Martial Arts Hall of Fame, Martial Arts Legends award og London International Hall of Fame. Han har blitt nevnt i flere Amerikanske bøker, sammen med storheter som blant annet Chuck Norris.

Han har nettopp gjort ferdig Norges første kampsport-roman noensinne og den er klar for salg 1. desember. I Kenneths nære vennekrets finner vi mange av 80-tallets kampsporthelter på film lerretet og romanen er skrevet som en hyllest til Norris og kampsportfilmene som regjerte på 80– og tidlig 90-tallet.

Annonse

Boken heter «Blodig Ære» og er en intens thriller for ungdom og voksne, som inneholder kampsport action, romantikk og litt komedie. Her er en oppsummering av historien;

«Jack Cain våkner etter nok et mareritt om foreldrenes brutale død. Samme dag mottar han et brev i posten fra en ukjent avsender i Japan. En rekke uforutsette hendelser gjør at han oppdager ukjente deler av sin fars liv. Det blir starten på en livsfarlig reise til et annet kontinent. Sammen med sin sekretær og sin fars tidligere partner, Takimura, må de løse et mysterium rundt hans fars død og bekjempe en klan besatt av hevn. Med sitt eget og sine venners liv i fare, får han bruk for sine kampsport kunnskaper i dette actionfylte eventyret som leder ham og hans venner frem til et dødelig oppgjør med fortiden.»

«Grandmaster Chuck Norris og hans bror Grandmaster Aaron Norris motiverte meg til å skissere ned bok-ideen tilbake i 2007. I et møte fortalte jeg om ideen og de anbefalte meg å skrive den ferdig og få den gitt ut i Norge, før den blir sluppet i utlandet.

– Jeg har jobbet litt her og der med den og et par andre bokideer i løpet av årene, men det var først når jeg mistet to nære venner i kampsportmiljøet at jeg satte meg ned for å skrive den ferdig. Min kone og mine mentorer, deriblant Chuck Norris, motiverte meg til å få den ferdig en gang for alle og nå er den endelig klar for utgivelse, sier Kenneth Fjeld.

Omslaget til Blodig Ære. – Blir den en suksess så kan det komme flere, sier forfatteren.

Boken er finansiert av flere av hans elever som har støttet bokprosjektet og eventuelle inntekter fra boken vil gå tilbake til videre drift av kampsportsenteret Aesir Academy – Premier Martial Arts i Krokstadelva, for å trygge fremtidig undervisning av barn, ungdom og voksne i lokalmiljøet.

– Det har aldri, så vidt jeg vet, vært skrevet en kampsportroman av en norsk forfatter, så jeg er veldig spent på responsen. Jeg er vel det du kan kalle en amatør-forfatter, men alle mine test-lesere har likt boken og synes den var spennende. Det er ikke en barnebok og er ment for unge voksne og godt voksne som kjenner igjen 80-tallets kampsportfilmer. Om boken blir en suksess, skal du ikke se bort ifra at det kommer flere bøker, sier Fjeld.

Og i USA sitter det mange som gleder seg til boken blir oversatt til engelsk, deriblant hans mentorer Chuck Norris og Gena O’Kelley Norris, som har lovet sin støtte når den er klar for det Amerikanske markedet.

Del:
Annonse