12. juni 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Solveig Lysaker presenterte den nye boken for få dager siden. (Foto: Ann Kristin Eidsvåg)

Kunne lansere bokprosjekt fra Fiskum etter 10 års arbeid

- Det er stas å kunne lansere boka «Hjemme i Fiskum». Et henimot tiårig prosjekt som menighetsrådet på Fiskum endelig har fått ferdig og som er ført i pennen av Bent Ek og Irene Moen.
Annonse

Det sier Solveig Lysaker i Fiskum Menighetsråd. Hun presenterte boka for få dager siden. Dette er en bok som gir et 100-årig tilbakeblikk på livet i Fiskum-bygda i særdeleshet i og rundt grendehuset Karlsvang.

Boken «Hjemme i Fiskum» handler om livet i bygda og hvordan Fiskum Kristelig Ungdomsforening har preget generasjoner – både gjennom foreningens aktiviteter og i særdeleshet om forsamlingslokalet Karlsvang.

Annonse

Karlsvang er nå borte. Fiskum Kristelige Ungdomsforening er historie.

Det hadde lenge vært klart at Karlsvang ikke kunne fylle den rollen det engang hadde. Ungdomsforeningens medlemmer var etter hvert få, og det var ingen rekruttering og beslutningen ble tatt om å nedlegge.

Så da det ble klart at huset skulle selges og etter hvert rives, tok menighetsrådet initiativ til å utgi en bok som tar oss med på en vandring i Fiskums nære historie i alle livets sider – og i store samfunnsendringer fra foreningen ble stiftet i 1888 og i 125 år.

Fiskumsangen «Hjemme i Fiskum» ble skrevet i 1894 av sokneprest Rømche, og boken har fått navnet etter sangen.

«Hvor så du en bygd mer vakker» som sangen også kalles, synges fortsatt og gjenspeiler bygdefolkets stolthet og tilhørighet til Fiskum.

Å samle historien mellom to permer er muliggjort ved et omfattende arbeid av forfatteren Irene Moen og historikeren Bent Ek, samt «Karlsvangfondet» – den testamentariske gaven til Fiskum Menighet fra Kristelig Ungdomsforening.

Del:
Annonse