28. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen fra Eiker er allerede klare som norgesmestre, men stiller til start i spennende løyper. (Foto: Privat)

Rally Tron avslutter NM-sesongen – Larsen og Eriksen norgesmestre allerede

Rally Tron er en nykommer i Rally-NM, og avslutter årets NM-sesong førstkommende helg. Da blir det både fartsetapper i mørket og kjøring på Tronfjell i Alvdal, 1.666 m.o.h. Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen fra Eiker er allerede norgesmestre, men stiller til start.
Annonse

Det blir med andre ord spektakulært når årets sjette og siste NM-runde i rally skal kjøres førstkommende helg. Det hele starter med tre etapper i mørket på fredag kveld. Den lengste av dem er på hele 28 km. På lørdag kjøres åtte etapper før det hele avsluttes i Alvdal lørdag ettermiddag.

Løpet arrangeres av KNA Fjellregionen og det er første gang det har NM-status.

Annonse

NRK1 sender en oppsummering av rallyfesten til fjells på søndag kveld.

Det er fire NM-klasser i årets mesterskap. Det er klasser for firehjulsdrevne internasjonale biler, tohjulsdrevne internasjonale biler, firehjulsdrevne nasjonale biler og tohjulsdrevne nasjonale biler.

I toppklassen for internasjonale firehjulsdrevne biler er Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen fra Eiker og NMK Modum & Sigdal allerede klare som norgesmestere. Men de lar ikke muligheten til å kjøre på spennende veier både i dagslys og etter mørkets frembrudd gå i fra seg. De stiller på startstreken i Alvdal fredag kveld i sin VW Polo GTI R5.

Larsen og Eriksen har kjørt til seg 130 poeng på de fem første rundene. Ole Christian Veiby fra KNA Kongsvinger ligger på andreplass med sin VW Polo og 89 poeng. På en tredjeplass ligger Anders Grøndal og kartleser Veronica Engan fra Asker & Bærum Motorsport. De har to andreplasser på rad i sin Skoda Fabia R5, og har totalt 81 poeng.

To fører som gjerne vil klatre på poenglisten i årets NM-finale er Roger Rustand fra KNA Kongsberg i Skoda Fabia R5 og Lars Martin Stensbøl fra KNA Kongsvinger i Ford Fiesta R5. De ligger på henholdsvis 5. og 7. plass i sammendraget, men har gode muligheter til avansement.

I den internasjonale klassen for tohjulsdrevne biler er det Steve Røkland fra KNA Kongsvinger og kartleser Jørgen Eriksen som topper foran det som ligger an til å bli en virkelig thriller av en NM-avslutning i denne klassen. Røkland har dominert denne klassen i mange år, men har hatt noe motgang i år. Han har tre seire, men også to løp med lite poeng. Uansett topper han nå med 101 poeng.

På en andreplass følger form-sterke Herman Lie-Nilsen fra NMK Modum & Sigdal og kartleser Vegard Halland. De har så langt fullført alle fem rundene, og vant Rally Grimstad i sin Peugeot 208, og har også to andreplasser. Det har gitt 97 poeng, og de puster Røkland og Eriksen i nakken.

Sindre Backe fra NMK Hadeland og kartleser Mads Johansen ledet klassen foran forrige NM-runde i Larvik, men der ble de uten poeng. Dermed har de mye å kjempe for til helgen i sin Peugeot 208. De er kun fire poeng bak Lie-Nilsen og Halland.

I klassen for nasjonale biler med firehjulsdrift er det Petter Sæves Waskaas fra NMK Grenland og kartleser Henrik Ø. Johannessen som topper etter fire gode løp som har gitt tre seire og en andreplass i år. I det femte løpet er de blitt uten poeng, men de har 121 totalt, og det skal svært mye til for at de ikke kan sikre NM-tittel i sin Subaru Impreza.

På en andreplass følger Tony Caspersen fra NMK Aurskog-Høland med kartleser Lasse Olsen. De kjører en Subaru Impreza og har 90 poeng.

På en tredjeplass ligger Morten Gravermoen fra NMK Modum & Sigdal og kartleser Ronald Haug med sin Subaru og 63 poeng.

I nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler er årets mesterskap utviklet seg til et mer eller mindre familieoppgjør. Familien Hvambsahl fra Kongsberg besitter så langt tre av de fire første plassene i denne klassen.

Mats Peder Hvambsahl fra KNA Kongsberg og kartleser Lasse Berg har vunnet to NM-runder så langt og står med 122 poeng med sin Volvo 940 etter fem løp. På en andreplass følger Kristian Hvambsahl fra NMK Kongsberg og kartleser Jonas Hvambsahl, også de i Volvo 940, med sine 104 poeng. De har vunnet ett av fem NM-løp.

På tredjeplass følger Christian Sagli fra KNA Kongsvinger og kartleser Ole Martin Sagli i Volvo 242 med 66 poeng. De vant forrige NM-runde.

På fjerdeplass følger tredje Hvambsahl, Andreas fra KNA Kongsberg med Bernt Olav Halvorsen i kartleserstolen på sin Volvo 940. De har 56 poeng.  

Rally Tron har base på Huset Aukrust i Alvdal. Serviceplass er på «Dæhli-tomta» inntil Cirkle K i Alvdal. Løpet starter klokken 20.00 fredag fra serviceplassen. På lørdag morgen er første start kl. 09.00 fra serviceplassen. Målgang for første bil er beregnet til klokken 16.10 ved Huset Aukrust.

Rallyradio høres under hele løpet på www.rallynm.no

NRK1 sender en time fra løpet søndag kl. 18.30, en sending som også vil være tilgjengelig på NRK TV.

Del:
Annonse