10. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

En mann fra Notodden måtte svare for en lang rekke tiltalepunkter da han møtte i Buskerud Tingrett – Eiker i høst. Nå er han dømt til fengsel og bot.

Storsvindler fra Notodden dømt for en rekke bedragerier i Eiker-bygdene

En 31 år gammel mann fra Notodden er dømt til åtte måneders fengsel og en bot på 5.000 kroner for en rekke bedragerier utført i Eiker-bygdene. Han må også betale tilbake beløpene han svindlet til seg – totalt 161.680 kroner. Mannen har sittet 89 dager i varetekt og dette trekkes fra fengselsstraffen.
Annonse

Det var en lang rekke punkter som påtalemyndigheten presenterte da saken var oppe i Buskerud Tingrett – Eiker denne høsten. Det var totalt 21 tilfeller av bedrageri, ett tilfelle av tyveri, ett tilfelle av unndragning fra idømt straff, to tilfeller av bilbrukstyveri, to tilfeller av kjøring i ruspåvirket tilstand, ett tilfelle av uaktsom kjøring, to tilfeller av kjøring uten gyldig førerkort, ett tilfelle av narkotikabesittelse og ett tilfelle av uberettiget adgang eller opphold, eller medvirkning til dette, samt ett tilfelle av skadeverk eller medvirkning til dette.

Mange av forholdene har skjedd i Eiker-bygdene, men også på hjemstedet til mannen. Mange av forholdene skjedde i november 2021.

Annonse

Det første punktet var et bedrageri på Sanden Hotell i Hokksund. Her utga han seg for å være en annen og tok inn på hotellet som sendte regningen til en epost han hadde opprettet i farens firma. Men regningen på 3.190 kroner hadde han aldri tenkt å betale noe som påførte Sanden et tap.

Samme framgangsmåte brukte han da han bestilte og tok inn på Utvika Camping hvor han og ekskjæresten oppholdt seg. Det ga et tap for bedriften på 4.387 kroner. Dette skjedde mens han skulle vært til soning på Ringerike.

Et annet punkt i tiltalen var at han «solgte» en snøfreser han hadde avertert på Finn.no med et depositum på 3.000 kroner til en mann i Mjøndalen. Mannen betalte via bank, men noen snøfreser fikk han aldri. Denne metoden brukte han gjentatte ganger.

Det samme skjedde da han averterte en minigraver til salgs. En mann betalte totalt 20.000 kroner for graveren, men den eksisterte ikke og den dømte mannen møtte selvsagt aldri opp på stedet de hadde avtalt å møtes for overlevering av graveren. Også her gikk pengene til rus.

Det er en rekke tilfeller av slike bedragerier og mannen har opprettet en rekke brukere på Finn.no. Her har han hentet bilder fra andre annonser og underpriset varene for å få mange interesserte. Han har forlangt forskudd med påskudd av at det var mange som ville kjøpe varen han averterte, men som han altså aldri hadde i sin eie.

Det blir for langt å omtale alle punktene her, men fremgangsmåten er mer eller mindre den samme på alle bedrageriene. Falske annonser på Finn.no og falske kjøpekontrakter i noen tilfeller for å berolige kjøperne. Men noen varer ble aldri overlevert. Han har også brukt Facebook Marketplace til å annonsere gjenstandene. I tillegg fant han et drivstoffkort og kode i en bil broren hans hadde kjøpt. Han greide å fylle for 21.980 kroner før kortet ble sperret.

Mannen er også dømt for flere punkter med kjøring i ruspåvirket tilstand. Og førerkort har han aldri hatt.

Del:
Annonse