1. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Hilde Margrete Oftebro (t.v.) og Anne Marthe Peveri var strålende fornøyd med innsamlingsresultatet i Mjøndalen i fjor. (Fotos: Bjørg Ragne Hansen)

MJØNDALEN: Kulturutvalg for TV-aksjonen – håper på ny rekord

Kulturutvalget i Mjøndalen kirke arrangerer for tredje gang Kulturkveld til inntekt for TV-aksjonen – søndag 22. oktober kl. 18.00 i Mjøndalen kirke. I år satser de på ny rekord etter å ha samlet inn 17.410 kroner i fjor.
Annonse

Årets TV-aksjon «La barn leve i fred» går til Redd Barna og deres arbeid for å hjelpe barn rammet av krig og konflikt – både i Norge og rundt i verden.

– Dette er dessverre et altfor aktuelt tema, og også i år samarbeider vi tett med fylkesaksjonen i Viken, ved fylkeskoordinator for region Buskerud, Marit Sola, sier Hilde Oftebro i kulturutvalget.

Annonse

Som de forrige årene har de opprettet en Spleis der pengene går uavkortet rett til TV-aksjonen. I fjor fikk de inn vel 17.000 kroner, og vi håper på å slå rekorden i år.

De vil prøve å samle inn penger gjennom:

• Kafésalg

• Loddsalg

• Generelle doneringer fra de frammøtte

Mary Hazinska og Valeria Burdukova, flyktninger fra Ukraina, kommer også i år.

– Siden årets aksjon har fokus på barn, vil deltakerne i år hovedsakelig være barn og ungdom, noe vi synes er både gledelig og spennende. Her er det viktigste av programmet, sier Oftebro.

• Informasjon om TV-aksjonens formål ved Marit Sola.

• 3. klasse ved Krokstad skole deltar med sang.

• Musikk/sanginnslag ved Mary Hazinska og Valeria Burdukova, flyktninger fra Ukraina (de deltok i fjor også, og kommer tilbake på oppfordring fra flere).

• Musikalske innslag av seks elever ved Kulturskolen, blant annet Thea Isabel Trøan Holm, som nettopp gikk videre ved hjelp av «gullknappen» i Norske Talenter. Elevene er i alderen 11 til 14 år.

• NETS (Nedre Eiker Ten Sing) har også en egen avdeling.

– I år samarbeider vi også med Kulturutvalget i Nedre Eiker kirke, så vi ekspanderer stadig, sier Hilde Oftebro.

Kafé, konserter og Vipps-innsamling ga til sammen 17.410 korner til TV-aksjonen i 2022.
NETS vil også underholde på dette arrangementet. (Foto: Privat)
Thea Trøan Holm deltok på Norske Talenter og fikk Gullknappen av Dennis Storhøi i dommerpanelet. (Foto: Privat)
Del:
Annonse