17. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

FOREDRAGSHOLDER: Alexander Eliassen fra Alfa Discs Sport var blant foredragsholderne under dagens kick-off. (Foto: Per Jørund Grøthe)

Inspirerende kick-off for Eiker VGS-elever på rådhuset

På Eiker videregående skole går det en hel del potensielle gründere i klassene for salg, service og reiseliv og i faget entreprenørskap på studiespesialisering. I dag var det kick-off på Øvre Eiker rådhus for årets ungdomsbedrifter. På programmet sto blant annet foredrag ved flere gründere og tilretteleggere.
Annonse

– Absolutt inspirerende. Dette var nyttig. Jeg føler ikke at jeg kastet bort dagen her i dag, sa Elisabet Kallenius i vg2 på service, sikkerhet og administrasjon etter arrangementet. Hun er en av elevene som var til stede og som snart skal være med på å starte ungdomsbedrift som en del av undervisningen på skolen, melder skolen på sine nettsier.

En av foredragsholderne var Alexander Eliassen, som står bak familiebedriften Alfa Discs Sport sammen med brødrene Christoffer og Benjamin og kameraten Reidar Finnerud. Han fortalte om oppstarten og driften av den sterkt voksende virksomheten. Discgolf er en idrett som får stadig flere tilhengere, og gutta fra Øvre Eiker driver med både egen produksjon, nettbutikk og fysisk butikk i Hokksund.

Annonse

Andre foredragsholdere var Rune Schanke Eikum fra Tinkr, som blant annet jobber med å utvikle effektive verktøy for bærekraftig innovasjon og næringsutvikling. Han ga elevene et innsyn i hva han driver med til daglig. Videre tok han fram flere områder som vi må bli bedre på med tanke på bærekraft. Og han hadde flere eksempler på hvordan vi kan bli inspirert av naturen til å utvikle produktene våre. Han sa også blant annet at det er viktig å ha fokus på å utvikle et godt Ungdomsbedrifts-miljø.

– Ha det kjekt, lær og hjelp hverandre til å vokse, var oppfordringen hans.

Videre fikk de tilstedeværende gode råd og tips fra Adnan Afzal, daglig leder for Drammen Works, som er Drammensregionens nye knutepunkt for å skape nettverk og fellesskap for startups, entreprenørskap og innovasjon.

Lisbeth Thorkildsen fra Gründerboost var også til stede og fortalte om sitt arbeid og hva hun og kollegene kan tilby. Gründerboost gir gratis hjelp til blant andre de som ønsker å starte opp egen virksomhet.

Videre nevner vi at også Hilde Skramstad fra Ungt Entreprenørskap var med på kick-off-en. Her handlet det om både inspirasjon, motivasjon, gruppearbeid og kreative øvelser. Ungt Entreprenørskap er en ideell, landsomfattende organisasjon som sammen med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv. Samtidig fungerer organisasjonen som en brobygger mellom arbeidsliv og skole.

– Vi er veldig takknemlige for at de fra næringslivet prioriterer å bruke litt av tiden sin på å inspirere og motivere unge elever til å tenke på utvikling, innovasjon og bærekraft. Vi er veldig glade for det samarbeidet vi har fått til hittil, og håper på enda flere samarbeid, sier lærer Juliane Aslaksen Fuglset.

ELEVER OG FOREDRAGSHOLDERE: Her er foredragsholderne Adnan Afzan fra Drammen Works og Lisbeth Thorkildsen fra Gründerboost sammen med elevene Jonathan Hammerborg Næss og Mathias Fjørstad Villars Svendsen. (Foto: Juliane Aslaksen Fuglset)
Del:
Annonse