10. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det er meldt om snø fra lørdag til søndag og da gjelder det å ha riktige dekk på bilen. Hvis ikke anbefales det å la den stå.

Fortsatt sommerdekk? På tide å legge om for nå kommer det snø

Kjører du fortsatt på sommerdekk begynner det å haste med å legge om til vinterskodd bil. For denne helgen får vi første smakebit av litt vinter over Eiker-bygdene og vi skal tro Yr.no og Varsom.no.
Annonse

På store deler av Østlandet meldes det nå om snø og verst blir det i vest og sør. Her anbefales det å la bilen stå om du ikke har fått på vinterdekkene ennå.

Over Eiker-bygdene kan det komme opp mot 10 centimeter med snø fra lørdag formiddag til søndag formiddag, men sannsynligheten for så mye snø er ikke så veldig stor. Det er nemlig meldt om et par varmegrader gjennom dagen og da blir det i beste fall sludd som legger seg.

Annonse

Uansett mener Varsom.no at det nå er på tide å legge om til vinterdekk og beregne litt bedre tid om du skal ut å kjøre.

Årets første snøfall viser seg ofte å komme overraskende på mange, som oppdager at de har sommerdekk på bilen når vinterdekk er det som trengs.

Fredag ligger det snø i store deler av Agder. Lørdag varsler Meteorologisk institutt at snøværet vil bre seg videre nordover mot Østlandet, helt opp til Lillehammer. Også på fjellovergangene E134 Haukelifjell og Rv. 9 Hardangervidda er det vinterføre nå, og mer snø i vente på lørdag.

I Agder og i fjellet vil nedbøren også komme i kombinasjon med kraftig vind, noe som vil gi snøfokk, fare for trevelt eller andre gjenstander i kjørebanen, og ytterligere vanskelige kjøreforhold.

Statens vegvesens klare anbefaling er: Ikke kjør bil med sommerdekk når vær og føre tilsier at det er vinterdekk som gjelder. Skal du ut på veien har Vegvesenet følgende oppfordring:

– Sørg for at bilen er skodd for forholdene.

– Snøfokk i fjellet gir redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og/eller stengte veie.

– Hold deg oppdatert om forholdene på veiene via 175.no eller appen Vegvesen Trafikk.

– Veier kan bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen.

– Beregn ekstra tid på turen.

Del:
Annonse