1. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

PÅ STASJONEN: Politiet er blant annet til stede ved togstasjonen og flere andre steder i Vestfossen sentrum. (Alle foto: Roy Hansen)

Større politiaksjon i Vestfossen – trodde noen var skutt

Store styrker fra politiet har siden 11.30.tiden i dag søkt etter en mulig gjerningsmann etter at noen meldte inn at noen var skutt i Vestfossen.
Annonse

Politiet er til stede med både helikopter og en rekke patruljer i Vestfossen fredag formiddag for å undersøke en melding om at en person skal ha blitt skutt.

Etter hva DRM24 erfarer er politiet bevæpnet. Politiet foretar også søk i området fra lufta i aksjonen, som ble innledet etter en melding fra publikum klokken 11.25.

Annonse

– Politiet mottok melding fra publikum som hadde overhørt en mann som sa på telefon at han hadde skutt en annen person, opplyser politiet.

Væpnet politi tok oppstilling utenfor Kiwi-butikken i sentrum.

– De involverte gikk fra stedet. Politiet har søkt i området uten å lokalisere aktuell person eller andre som fremstår involvert, opplyser politiet ved 12.45-tiden.

Det har ikke vært mulig å få ut mer informasjon fra politiet enn en kort twittermelding.

Etter det vi kjenner til skal søket på fortsatt og helikopteret har inntil nylig vært i lufta over store deler av Vestfossen og Hokksund. Det har også fløyet over den beryktede gården på Fiskumsletta hvor det har vært flere politiaksjoner den siste tiden. Men om denne hendelsen har noe med den aktuelle gården å gjøre, er høyst usikkert. 

Operasjonsleder Espen Reite i politiet opplyser overfor DRM24 at de ved 13.00-tiden trapper ned aksjonen uten resultat.

– Vi mottok en alvorlig melding vi hadde rimelig grunn til å undersøke nærmere på bakgrunn av det som ble sagt, og har undersøkt området så godt vi kan med betydelige ressurser, sier Reite.

De ønsker å komme i kontakt med aktuell person som utløste meldingen til politiet.

– Dette ble overhørt ute i det offentlige rom, og vi ønsker å komme i kontakt med vedkommende for å oppklare eventuelle misforståelser. Det kan ha vært misforstått og tatt ut av kontekst, sier Reite.

Væpnet politi på flere steder i Vestfossen, men i en omkrets av en viss møbelbutikk i sentrum. Om denne har noen med saken å gjøre, er langt fra sikkert.
Politiet på stedet ønsket ikke å snakke med pressen og ville heller ikke gi noe informasjon.
Del:
Annonse