22. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Håper på mange besøkende lørdag: (F.v.) Jenny Bjørndalen Fjørtoft, Annabel Jæger Jokumsen, Imre Wendelborg og David Mpova. (Foto: Privat)

Sanker og selger lopper for å komme på Toleransereise

Hele 9. klassetrinnet på Hokksund Ungdomsskole vil førstkommende lørdag – 28. oktober – bruke dagen til å selge lopper på skolen. De skal nemlig på Toleransereise til Tyskland og trenger svimlende 500.000 kroner for at det skal bli en realitet.
Annonse

Toleransereisene er en viktig del av arbeidet med å øke forståelsen for det som skjedde under andre verdenskrig og toleranse mellom mennesker generelt. Men dette er blitt kostbare turer og økonomi hos den enkelte familie skal ikke være avgjørende for om de kan være med eller ikke.

Derfor arrangeres det blant annet loppemarked og lørdag er det altså ungdommene selv som må jobbe for at de skal komme seg på tur neste høst.

Annonse

Ifølge medlem av dugnadsgruppa, Stine Østerud Thorbjørnsen, er målet å samle inn hele 500.000 kroner før denne turen. Fra før av har elevene hatt eget Toleranseløp ved skolen, de har drevet med plastinnsamling og de selger kort av ulike slag for å skaffe nok penger.

Lørdag vil de altså selge lopper de selv har skaffet til veie, og det blir ikke småtteri som selges. De vokser stadig i fra klær og utstyr og det blir derfor mye bra og lite brukt å få kjøpt for en rimelig penge for dem som kommer etter dem i skoleløpet. I tillegg blir det pynteting og mye annet som kan være interessant å få med seg.

Det blir også kiosk med salg av diverse varer og alle pengene går uavkortet til turen neste høst. Loppemarkedet er åpent fra kl. 11.00 til 16.00 lørdag.

Viktig dugnad
Ifølge Stine er det viktig at ungdommen selv får jobbe med prosjektet og delta i dugnaden. Dugnadsgruppa, som består av foreldre og foresatte, vil derfor overlate det aller meste av jobbingen til ungdommens selv.

– Det å jobbe sammen for hverandre og for fellesskapet gjennom en dugnad er viktig for ungdommene. Det gir ikke bare penger i kassa, men også en forståelse for at alle må ta i et tak for at ingen skal måtte sitte igjen hjemme på grunn av dårlig økonomi, sier Stine Østerud Thorbjørnsen.

Del:
Annonse