1. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

PROBLEMBOM: Jernbanebommen på Ytterkollen. Denne gangen inntraff svikten midt i ettermiddagsrushet. (Arkivfoto: DRM24)

Jernbanebom i vranglås skapte monsterkøer

Jernbanebommen ved Dalerovergangen på Ytterkollen har skapt enorme køer onsdag ettermiddag.
Annonse

Brakar skrev i en trafikkmelding onsdag ettermiddag at linje 52 ikke kommer fram mellom Drammen sentrum og Mjøndalen.

Årsaken er problemene med bommen – som også tidligere har skapt trafikale utfordringer med jevne og ujevne mellomrom. Bane NOR bekreftet overfor DRM24 at det hadde oppstått en teknisk feil, og at dette ville ta noe tid å rette.

Annonse

– Dette var ikke noe togledelsen kunne håndtere så det måtte sendes folk skinnelangs for å fysisk reparere bommen. Det ble anslått at det ville ta 45 minutter bare før de kom til stedet, uttaler pressevakten til DRM24.

Problemene skal ha startet en gang tidligere på ettermiddagen, og ved 17.30-tiden hadde Veitrafikksentralen ikke mottatt melding om at problemene var løst. Noe senere kan imidlertid Bane NOR bekrefte at feilen er løst.

– Vi fikk en signalvakt til stedet som fikk sluppet over trafikken mens arbeidene pågikk. Feilen er nå utbedret, opplyser pressevakten til DRM24 klokken 17.49.

Køene forplantet seg i trafikkbildet helt ned på Strømsø og skapte fullstendig kaos en periode midt i ettermiddagsrushet, men er ved 18.00-tiden altså å ferd med å normalisere seg.

Politiet var også kjent med problemene.

– Vi fikk ikke gjort noe med dette utover å varsle togledelsen, er beskjeden fra politiet.

Del:
Annonse