1. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kart over snø, gult nivå, indre strøk av Østlandet fredag og lørdag.

Nå kan det komme store mengder med snø

Meteorologisk Institutt melder i dag om store snømengder over Østlandet og derved Eiker-bygdene fredag og lørdag. Det kan komme opp mot 40 cm. snø flere steder og da er det fare for nok et kaosdøgn på veiene.
Annonse

Mandagens snøfall kom som julekvelden på kjærringa selv om det var varslet i god tid. Endeløse køer med dårlig skodde biler – spesielt med tungtrafikk – gjorde at brøytemannskapene ikke kom fram.

Røde Kors og Folkehjelpa rykket ut for å dele ut vann, mat og tepper til dem som var strandet i bilene sine, og noen satt så lenge som åtte timer i bilen. Da er det fort slutt på både batteri og drivstoff og mange var kalde og ikke minst sultne.

Annonse

Nå skal riktignok myndighetene evaluere hva som gikk galt med beredskapen og vi får håpe at det samme ikke skjer denne gangen. For nå kan det komme enda mer snø enn mandag.

Men også i natt kan det komme opp mot 15 cm. med snø enkelte steder. Det er også fare for jord- og sørpeskred mange steder i lavtliggende områder.

Varsom.no har sendt ut dette varselet for fredag og lørdag:

Konsekvens
Sårbar infrastruktur kan bli rammet som følge av snøtyngden. Noen reiser vil kunne få lengre reisetid. Det kan være lokalt vanskelige kjøreforhold.

Råd
Beskytt sårbare installasjoner og gjenstander som ikke tåler den ventede snømengden. Beregn noe ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene. Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører.

Beskrivelse
Det er ventet 25-40 cm snø. Snøgrensen ventes å ligge mellom 400-600 meter midt på dagen.

Det er også viktig å merke seg at det fra i dag er påbudt med vinterdekk og minste mønsterdybde skal være tre millimeter.

Del:
Annonse