1. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Labradoren Bruno følger med mens mor kaster hundeposen i en «godkjent» avfallsbeholder. (Foto: Bjørn Erik Nebell)

Grendeutvalget tar grep for å bli kvitt hundemøkka langs veiene

Når hundemøkka blir samlet i en pose – er bare halve jobben gjort. Resten håper vi i grendeutvalget at innbyggerne kan hjelpe til med. Slik lyder oppfordringen som Fiskum Grendeutvalg har lagt ut på sine rimelig ferske og ikke helt ferdige nettsider nylig.
Annonse

Et stadig tilbakevendende problem – spesielt når snøen igjen forsvinner – er hundemøkk som kommer til syne på gangveier og fortau når menneskets beste venn har gjort sitt. Det har grendeutvalget sett seg «drittlei» på.

«Hold bygda ren» – og fri for hundemøkk
Grendeutvalget har derfor satt i gang prosjektet «HOLD BYGDA REN», som går ut på at du som nabo kan markere at din avfallsbeholder kan brukes av hundeeiere som er seg sitt ansvar bevisst og plukker opp møkka.

Annonse

Hundeeiere som tar opp hundens etterlatenskaper, vil gjerne slippe å bære posen på hele lufteturen til de kommer hjem.

For som de fleste hundeeiere jo vet, gjør gjerne hunden din fra seg etter kun å ha gått et kort stykke hjemmefra. Og da kan det være fint å slippe å bære posen rundt i nabolaget, når du som hundeeier helt og holdent bør ha fokus på hunden din.

Bruk kun merkede beholdere
Og du som ansvarsfulle hundeeier vet jo, at andres avfallsbeholdere ikke er til offentlig bruk. Så derfor går du forbi slike beholdere til du er vel hjemme – selv om det kan være fristende å vippe posen oppi en grønn beholder, skriver grendeutvalget.

Offentlige beholdere er allerede satt opp
Du finner offentlige beholdere hvor du bl.a. kan kaste hundeposer i krysset Nyveien / Åleveien og på bussholdeplassen i Gamle Kongsbergvei ved Dunserudstupet.

Klebemerkene får du gratis
Hvis du vil, kan du gi ditt bidrag til å holde bygda ren ved å hente et klebemerke som grendeutvalget deler ut gratis på Joker Darbu, og feste det på avfallsbeholderen din.

Grendeutvalget håper at mange tar imot tilbudet, og henter slike merker. Husk bare å sette merket på den siden av beholderen som vender ut der den blir stående, skriver de.

Teksten og illustrasjonen er kort og selvforklarende: «HUNDEPOSER VELKOMMEN HER».

Del:
Annonse