1. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ole og Ingrid, planlegger flere foredrag i tiden fremover og ser også på muligheten for et foredrag til i Eiker-bygdene i løpet av våren 2024. (Foto: Nøstetangen Cafe)

Livsstils-foredrag fylte cafeen på Nøstetangen

Ut av hamsterhjulet på jakt etter drømmelivet – en fortelling om reisen fra A4 og ut i villmarka på Nøstetangen Cafe.
Annonse

På lørdag hadde Nøstetangen cafe i Hokksund besøk av ekteparet Ole Thomas Helgesen og Ingrid Ramstad Alm som presenterte sitt foredrag basert på turer, ekspedisjoner og indre arbeid de siste fem årene.

De fylte lokalet med ivrige lyttere over en god vaffel og en kopp kaffe. Foredraget handlet om de psykiske barrierene som hindret paret fra å leve et liv i tråd med deres egne verdier, og hva slags omstillinger de har gjort for å leve litt friere (og villere).

Annonse

De har vært igjennom et samlivsbrudd, men fant sammen igjen under koronapandemien, og har gjort store endringer i livet sitt. Sammen med sønnen Mons (nå 7 år) har de gått fra Oslo til Nordkapp (2021) og sammen møtt bjørn og ferske pumaspor i den Amerikanske villmarka (2023). I foredraget deler de ærlige historier om oppturer og nedturer underveis, og forklarer hvilke regler og mestringsstrategier de har for å trives på tur over lang tid.

Ingrid, som er født og oppvokst i Hokksund, er utdannet terapeut og har jobbet mange år innen psykologien i skolen og helsevesenet. Hun bruker sin faglige bakgrunn til å forklare hvorfor det er viktig å lytte til følelsene og hvordan dette i praksis har spilt seg ut i møte med skremmende situasjoner på tur.

For eksempel får vi høre hvordan den tilsynelatende «alltid rasjonelle» Ole Thomas i et øyeblikk av utmattelse og fortvilelse begynner å frykte aktive minefelt i snøstormen på Dovrefjell.

Ole og Ingrid, sier at de ikke har noen ferdig løsning for drømmelivet, verken for seg selv eller andre, men deler gladelig av sine erfaringer: hvordan stå i frykt, hvordan navigere mellom samfunnets forventninger og egne drømmer, hva kan man lære av barn på tur og hva er egentlig mest skummelt: Møte en bjørn i villmarka eller ta permisjon fra jobben?

Paret deler praktiske og psykologiske tips på sin Instagram profil, i sitt foredrag og bøker (@tyritroll).

Del:
Annonse