10. desember 2023

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Tips for å gjøre drømmestuen til virkelighet

Å fornye stuen byr ikke kun på en estetisk oppgradering. Det er også en mulighet til å få et oppholdsrom som passer bedre med dine behov og din livsstil. Det finnes mange spennende måter å gi stuen din nytt liv på. I denne artikkelen gir vi deg noen tips for stueoppussing som vi håper kan inspirere deg til å gjøre drømmestuen din til en virkelighet.

Velg riktige farger for å skape en harmonisk atmosfære
Før du begynner å gå i gang med ommøblering eller innkjøp av nye dekorasjoner eller lyskilder, er det lurt å tenke på farger. En ny fargepalett kan forvandle atmosfæren i stuen på en tiltalende måte. For et friskt og moderne preg, kan du vurdere lyse nøytrale farger som grått, beige eller hvitt. Disse fargene gir rommet et åpent og luftig preg.

Et smart triks er å benytte fargenyanser som utfyller hverandre. For eksempel, hvis du velger en nøytral farge på veggene, kan du bruke puter, tepper eller kunstverk med kontrasterende farger som gir et lite, men effektivt løft til rommet.

Benytt naturlige materialer for en mer innbydende stue
For å skape en ekstra innbydende atmosfære i stuen, kan du vurdere å bruke naturlige materialer i innredningen. En stor plante i et hjørne kan gi rommet liv. I tillegg kan du utforske tekstiler som kommer rett fra naturen, som bomull, lin, eller ull.

Et mykt ullteppe eller puter i jordfarger er komfortable og visuelt tiltalende. Å bringe naturen inn i stuen er en enkel måte å gjøre den mer avslappende og koselig på.

Riktig belysning skaper stemning
Riktig belysning kan gi stuen din et stort løft. Unngå for sterke lamper med kaldt, hvitt lys. Sørg alltid for å velge lyskilder med dimmere slik at du kan endre og kontrollere stemningen.

En elegant gulvlampe ved siden av lenestolen byr på ekstra lys, samtidig som den kan utgjøre en stilig dekorasjon. Lysestaker og små lamper med LED-lys på salongbordet bidrar med trivelig stemning.

Å eksperimentere med belysning er en enkel måte å tilpasse stemningen i stuen etter behov. Dette gjøres ekstra effektivt med smarte LED-lamper som har mange farger og lyssettinger å velge blant.

Velg dekorasjon som uttrykker din personlige stil
Kunstverk og andre dekorasjoner gir stuen din sjel. Dette kan være alt fra abstrakte malerier til fotografier av kjente og kjære. En veggdekorasjon som fanger oppmerksomheten, kan være et flott samtaleemne når gjester er på besøk.

Du trenger ikke være redd for å blande forskjellige typer kunst. Det kan være med å skape dynamikk, og gi stuen en unik og personlig stil.

Et vinstativ gir et elegant og ryddig preg
For de som har sansen for edle dråper, kan et vinstativ gi stuen et elegant og ryddig preg. Du kan vise frem vinsamlingen din på en stilfull måte, samtidig som du har praktisk tilgang til vinen din i stuen.

Hos Wine and Barrels finner du et imponerende utvalg av vinstativ. Det inkluderer alt fra moderne stativ i metall til klassiske trevarianter. Dermed kan du finne et stativ som både passer med din smak, og glir inn som en naturlig del av stuens møblement ellers.

Skap koselige kroker for avslapning
En koselig krok hvor du kan slappe av er noe som hører hjemme i enhver stue. Mange liker å plassere en komfortabel lenestol ved vinduet, for å få det perfekte stedet for å nyte morgenkaffen. Legger du til et mykt pledd og en liten bokhylle får du et trivelig lesehjørne.

Du kan også sørge for å plassere små, lave bord ved sofaen. De kan du bruke til å servere noe godt å drikke og knaske på når du ønsker å kose deg i sofakroken.

Denne artikkelen inneholder annonsert innhold og er bestilt av Bazoom Group ApS i Danmark.

Del: