21. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

I desember kan du oppleve en rekke av bildene til Hans Kristian Krogh-Hanssen på Nøstetangensenteret.

Stiller ut på Nøstetangensenteret i desember

Naturfotograf, laksefisker, turgåer og jeger, Hans Kristian Krogh Hanssen, stiller i desember ut sine bilder i serien «Tinderangel» på Nøstetangen norsk glassmuseum – nå mere kalt Nøstetangensenteret.
Annonse

«Tinderangel – fotografier fra et liv blant fjell og fjellfolk» – er en utstilling av fotograf Hans Kristian Krogh-Hanssen fra Hokksund.

Hans Kristian er en av Norges mest anerkjente fjellfotografer. Med flere tiår bak kamera, har han flere store publikasjoner og merkevarer på kundelisten.

Annonse

Gjennom alle årene i fjell og friluft har han utviklet et særegent kunstnerisk uttrykk fra disse spektakulære omgivelsene. Bilder tatt midt iblant ville og utilgjengelige tinder. Fjell som mange av oss betrakter på avstand, men aldri får muligheten til å reise inn i.

Rene linjer og naturlige fargepaletter preger fotografiene.

– Målet mitt er å vise naturen og folket som ferdes der. Mine utstillingsbilder viser sekunder av harmoni. Sekunder av utallige timer med planlegging, svette, tårer og turglede. Veldig få av bildene mine blir kurert til kunstfoto, så det er med spenning og takknemlighet jeg viser noen av dem hos Nøstetangen i førjulstiden, sier Krogh-Hanssen.

Utstillingen finner sted på Nøstetangensenteret i Hokksund. Det blir offisiell åpning lørdag 2. desember klokken 12.00 av Kjell Erland Grønbeck, leder for næring, innovasjon og kultur i Øvre Eiker kommune.

Utstillingen holdes åpent lørdager og søndager fra klokken 11.00 til 16.00 til og med søndag 17. desember.

Del:
Annonse