29. mai 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Klar for avgang fra handletorget i Hokksund. (Foto: Mari Lerberg)

Speidernes fakkeltog- en tradisjon i over 40 år

1. søndag i advent arrangerte speiderne i Hokksund sitt tradisjonelle fakkeltog. Til tross for at gradestokken viste 15 kuldegrader var det over 30 stykker med utendørs.
Annonse

Dette er et fakkeltog med veldig lange tradisjoner, og selv om innholdet for dagen har forandret seg noe underveis, så er et par elementer stadig vekk sentrale. Nemlig selve fakkeltoget fra Hokksund sentrum til Eikertun, og tenningen av juletreet ved Eikertun.

Speiderleder i 1. Hokksund speidergruppe, Per Kristian Eide, kan fortelle at i de tidligere tidene så var både handelsstanden i Hokksund og kirken med. For noen år siden flyttet handelsstanden sitt arrangement til en lørdag. Og kirken flyttet senere lysmessen sin til Fiskum.

Annonse

Men samarbeidet med Kiwanis i Øvre Eiker har heldigvis holdt seg, så beboere og ansatte på Eikertun kan få satt i gang litt av julestemningen.

Arrangementet ved Eikertun inneholder både julesanger og gange rundt juletreet, og ikke minst at Kiwanis sørger for litt juleunderholdning innendørs. Speiderne fortsatte til slutt tilbake til speiderlokalene på Skauholt, hvor de også avholdt sin årlige grøtfest med speidere, familie og venner.

Speiderne fikk også med seg sin årlige grøtfest denne kvelden. (Foto: Mari Lerberg)
Fakkeltoget på vei gjennom jernbaneundergangen. (Foto: P.K. Eide)
Godt kledd i kulda. (Foto: P.K. Eide)
Del:
Annonse