21. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Preben H. Ellingsen eier halvparten av Hokksund Nærsenter sammen med Ola Kvale. Nå skal senteret bygges om for å gi polet og Extra-butikken bedre plass.

Nå skal nærsenteret bygges om – polet forblir i sentrum

I april 2022 søkte Vinmonopolet as etter nye lokaler i Hokksund. Etter å ha sondert markedet for egnede lokaler er det nå klart at polet forblir der de er – bare i nye og større lokaler i Hokksund Nærsenter. Denne uka startet forberedelsene til ombyggingen.
Annonse

Det er eiendomsselskapet Premien as med Preben Holter Ellingsen som daglig leder, som eier næringsdelen av nærsenteret. På aksjonærsiden er det han og Ola Kvale som eier 50 prosent hver.

Prosessen med Vinmonopolet har tatt lang tid, pluss at ombyggingen måtte behandles i kommunen, og det hele har derfor tatt tid å få i orden. Men nå er forberedelsene til ombyggingen i gang og den sørlige inngangen er stengt.

Annonse

Inngangspartiet med det spesielle utspringet skal nemlig bygges inn og blir en del av butikklokalene. Partum, som har hatt kontorer i den ene delen, har nå flyttet ut for å gi bedre plass til både polet og Extra-butikken.

Samtidig med utbyggingen skal inngangspartiet flyttes og det blir mot den store parkeringsplassen mot nord – like ved dagens varemottak for matvarebutikken.

– Vi må starte med ombyggingen nå selv om det er midt i julestria om vi skal bli ferdig i løpet av første kvartal neste år, sier Preben Ellingsen.

Han forklarer at Vinmonopolet vil få en betydelig økning i sine lokaler og får til sammen 375 kvm. Extra-butikken er han ikke helt sikker på størrelsen på, men de vil få vel 300 nye kvadratmeter etter ombyggingen.

Bedre utnyttelse av arealene
Alle som har vært innom dette lille senteret i Hokksund sentrum, vet at det er stor gang tvers gjennom og at posten med en rekke postbokser tar stor plass. Det blir det slutt på nå. Med nytt inngangsparti kommer du rett inn i matbutikken for så å gå inn på «polet». Det blir en langt mindre Post i butikk-løsning og antall postbokser går ned. Samtidig blir det pakkeautomater som skal stå for utdelingen av alle pakkene som kommer.

Det vil bli beholdt kundetoaletter, men hele området vil bli endret. I dag går det vekk mye plass som ikke kan brukes som salgslokale og det er en dårlig løsning.

– Vi starter ute nå med å tine bakken og etter hvert innbyggingen av inngangspartiet. Målet er at det skal påvirke kundene minst mulig. Men polet vil stenge i halvannen uke når vi nærmer oss ferdigstillelse for å få alt på plass. Matbutikken vil kunne holde åpent hele tiden, med visse justeringer, sier Ellingsen.

Viktig å behold polet
For eierne av senteret har det vært viktig å beholde Vinmonopolet as som kunde. De leier alltid med 15-års kontrakter og opsjoner på nye fem år av gangen.

Ifølge Ellingsen er polet i Hokksund en suksess med bra omsetning og med denne ombyggingen vil det bli en oppgradering også i vareutvalget. Det betyr at eikværinger og andre som kommer innom, får et mer rikholdig sortiment å velge mellom.

Det er ulike firmaer som skal stå for ombyggingen og Extra bruker egne håndverkere til ombyggingen. Det samme gjør polet delvis. Hvor mye hele ombyggingen vil komme på er Ellingsen ikke villig til å si noe om – annet enn at vi snakker om millioner. Coop Extra tar imidlertid sine kostnader på «egen kappe».

Den ene inngangen til nærsenteret er stengt og alle kunder må bruke inngangen fra den store parkeringsplassen heretter. Men butikkene skal ikke påvirkes i julestria.
Del:
Annonse