Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Gavesjekk på 160.000 gir to nye sykler til de eldre. F.v. ser Torbjørn Sletten, Tore Hoen, Anne Britt Hauge og Tone Berglia.

Nå skal de eldre få virtuelle sykkelturer på gamle tomter

Nå kan de eldre på Eikertun og såkalte hjemmeboende eldre komme til Eikertun for å få seg en sykkeltur. Mens de får seg litt trim sykler de gjennom gamle og kjente landskap via en stor skjerm.
Annonse

Det er mulig takket være et initiativ fra Eikertuns Venner der Hokksund Sanitetsforening, Lions og Kiwanis er sentrale deltakere. De sendte nemlig inn en søknad til Sparebanken Øst og i dag ble den belønnet med en gavesjekk på 160.000 kroner.

Dermed kan venneforeningen kjøpe inn to sykler av typen Motiview. Her sitter de eldre og sykler som på en ergometersykkel. Forskjellen er bare at de har en stor skjerm foran seg og at de sykler gjennom gater eller områder de kjenner fra før. Den ene sykkelen skal plasseres på dagsenteret og den andre på rehabiliteringsavdelingen.

Annonse

Dette gir de eldre både trim og stimulering og skal være spesielt godt egnet for personer med demens. Her får de oppleve å sykle gjennom gatene de vokste opp i og det er laget slike interaktive filmen fra de fleste stedene i Øvre Eiker.

Det var langt fra fullt i kafeen på Eikertun tirsdag da mange nå er syke med korona og influensa og mange ikke ønsker å ta sjansen enten på å smitte andre eller bli smittet selv.

Overrekkelsen av sjekken fant sted på Eikertun tirsdag da en rekke medlemmer av Eikertuns Venner var samlet til den årlige Julekafeen. Her bugnet det med gode kaker som kjøkkenet på Eikertun hadde bakt.

Det var også taler fra helse- og sosialsjef, Kari Hesselberg, og ikke minst vår nybakte ordfører, Adrian Tollefsen. Han berømmet innsatsen til venneforeningen og sa at Øvre Eiker var heldige som hadde en slik gjeng med frivillige som sto på.

Ordfører Adrian Tollefsen berømmet Eikertuns Venner for innsatsen de gjør for de eldre i kommunen.

– Kommunen har ikke mye penger og må prioritere hardt. Det er derfor viktig at dere frivillige står på og gjør det godt å leve i Øvre Eiker, sa han.

Også konstituert kommunedirektør, Susanne Vist, takket alle de frivillige som sto på for andre. Hun kunne fortelle at frivillig arbeid utgjorde ca. 142.000 årsverk i året på landsbasis og at dette utgjorde ca. 78 milliarder kroner i verdiskapning i 2018-kroner.

Det var Tone Berglia fra Sparebanken Øst som sto for utdelingen av sjekken fra bankens Spire-fond. Hun var glad de kunne gir penger til to sykler som skal gi mimring langs gamle veier, som hun kalte det.

Anne Britt Hauge i Hokksund Sanitetsforening er den som kom på ideen om å få kjøpt to slike sykler. De to som Eikertun har fra før, er gamle og kan ikke sammenlignes med de som nå kommer på plass.

Fungerende kommunedirektør, Susanne Vist, understreket viktigheten av den frivillige innsatsen og hva det betydde for samfunnet.
De ansatte på kjøkkenet hadde stelt i stand et stort kakebord som takk for den frivillige innsatsen de gjør. Dette er en årlig foreteelse.
Del:
Annonse