Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

HILs damelag gikk på et surt tap mot Glassverket 2 lørdag ettermiddag. Glassverket var antatt mye dårligere, men hadde fått forsterkninger fra 1. divisjonslaget.

Surt hjemmetap for HILs damer mot Glassverket 2

Det ble et surt hjemmetap for Hokksunds damelag i 2. divisjon i håndball mot Glassverket 2 lørdag ettermiddag. Etter å ha ledet med tre mål til pause, tok Glassverket over kampen og vant til slutt med fire mål.
Annonse

For HILs damelag var ikke dette noen krise da de beholder sin tredjeplass på tabellen. Men for Glassverket 2, som lå bunnen av tabellen før denne kampen, var det en viktig seier. Etter at dagens runde var spilt rykket de nemlig opp til en åttende plass og er ikke lenger på ren nedrykksplass.

Kampen begynte som disse 2. divisjonskampene pleier. Begge lag gikk ut i et høyt tempo og det tok ikke mange sekundene før HIL satte inn sitt første mål. Glassverket 2 fulgte etter og satte sitt første før det var gått ett minutt av kampen.

Annonse

Etter å ha ledet halve første om gang, tok HIL-treneren en time-out på stillingen 9-8. Da hadde Glassverket 2 greid å ta igjen forspranget og herfra fulgte lagene hverandre tett.

Stas for de unge spillerne å løpe inn sammen med damelaget. Det gror godt i Hokksund ILs håndballgruppe.

Ved pause sto det 18-15 til HIL, men det var tydelig at flere av spillerne til Hokksund begynte å bli slitne ut i andre omgang. Laget var uten sine to toppscorere og hadde hentet inn flere 16-års-spillere uten det samme treningsgrunnlaget.

Glassverket hadde på sin side forsterket laget sitt med å hente inn noen spillere fra 1. divisjonslaget. Det fikk HIL merke i løpet av kampen, som bar preg av mange personlige feil fra begge lag. Det var også en rekke sjanser som ble sløst bort med skudd langt over mål og med utspill fra målvaktene som ikke hadde «Herrem-kvalitet» over seg.

Dekking i feltet ble ikke slått ned på av dommerne, men her ble det scoring så det spilte liten rolle.

Begge lagene brukte de tilmålte time-out-ene og det ble til tider litt temperatur på både banen og på laglederbenken. Begge laglederne fikk hvert sitt gule kort da de var langt fra enige med dommerne i kampen.

Det ble kun delt ut en 7-meter til hvert av lagene. Det kunne vært langt flere om dommerne hadde tatt for utstrakt holding i trøyer og for å dekke inne i feltet. I stedet var de ekstremt gode til å blåse for skrittfeil.

Kampen hadde et par stygge hendelser som ente med utvisninger. HILs spiller nr. 2 – Marianne Hannisdal gikk i gulvet etter en stygg takling som endte i en to-minutter. Hun spilte ett angrep til og scoret et fint mål, men måtte gi seg etter det. Hun sier til Eikernytt.no at det trolig er gått et ribbein eller to.

Marianne Hannisdal ble taklet stygt og har trolig fått et par ribbeinsbrudd. Hun forsøkte å spille videre, men måtte gi seg etter ett angrep.

HIL-publikum ga ikke noe hjelp
Det var rimelig fullt i Sentrumshallen denne lørdagen, men noe hjelp fra hjemmepublikummet var det ikke å få for HIL-damene. Det var kun spede heiarop å høre.

Glassverket 2 hadde derimot en stor tilhengerskare som virkelig skapte liv og røre og som gjorde sitt for å heie på eget lag. Her har Eikværingene mye å lære. Som kjent betyr hjemmepublikummet mye ved jevne kamper.

Nr. 47: Elisabeth Johannessen Engen – 11 mål

Lagleder Marius Johannessen Engen fikk gult kort.

Kantene spilte en viktig rolle i denne kampen selv om ikke all skudd gikk inn.
Et godt eksempel på holding i trøyer og dekking i feltet. Ikke no0e dommerne slo ned på i nevneverdig grad.