Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Kjersti Kjelsrud i Fiskum Sanitetsforening mente det var på sin plass med en skikkelig kake for å feire alle pengegavene denne høsten.

– Har aldri fått så mye i pengestøtte noen gang

- Vi har aldri før fått så mye i pengestøtte noen gang som i år. Men pengene skal vi bruke fornuftig, sier leder av Fiskum Sanitetsforening, Kjersti Kjelsrud. Mandag feiret hun og noen av medlemmene med kake og kaffe på grendehuset.
Annonse

17. november kunne Eikernytt.no fortelle om to glade foreninger som hadde fått penger av Gjensidigestiftelsen. MS Eikerns venneforening var den ene og Fiskum Sanitetsforening den andre.

Sistnevnte kunne notere seg nye 200.000 kroner på konto. Pengene skal brukes til et helt spesielt prosjekt for å inkludere flere i bygda ved å by på felles hygge og samvær på tvers av kulturer og etnisitet.

Annonse

Men gavene stoppet ikke med dette. Sparebankstiftelsen DNB «hostet opp» ikke mindre enn 265.000 kroner. Det er penger som skal gå til en sårt tiltrengt oppgradering av grendehuset på Fiskum. Interiøret er like gammelt som huset og bærer preg av det. Nå gleder Kjersti og de 43 andre medlemmene seg til å få fikset på huset, som de kjøpte av kommunen i 2019 eller der omkring.

Nylig kom det en donasjon til. Denne gang fra Dam-stiftelsen og her var summen på 40.000 kroner. Disse pengene skal brukes til en spesiell aktivitet – nemlig det de kaller «Kløvertur fra stolpe til stolpe». Å gå på stolpejakt er blitt en populær aktivitet blant folk og på Fiskum har interessen vært stor. Men nå er de fleste stolpene funnet både én og to ganger og de vil gjerne utvide horisonten noe.

Det skal dem gjøre ved å arrangere turer til andre steder hvor det også finnes slike stolper å jakte på. Pengen fra Dam-stiftelsen skal altså gå til å dekke noe av reiseutgiftene de vil få på dette slik at enda flere kan bli aktive turgåere med stolper i «siktet».

Aktiv forening – vil ha flere medlemmer
Damene – og to menn – som utgjør medlemsmassen i Fiskum Sanitetsforening er rimelig aktive med en rekke arrangementer. De møter hver tredje mandag i måneden for sosialt samvær, kaffe og kake og noen ganger faglig påfyll fra andre. Men de vil gjerne ha flere som kan stille opp når det skulle trenges.

Sanitetskvinnene er kjente for å ordne det meste og samler inn penger til ulike lokale formål i bygda. Fiskum-avdelingen er i så måte ikke noe unntak. Men driften av grendehuset koster en del penger selv om underetasjen nå er leid ut til ulike næringer.

En av aktivitetene som er veldig populær, er syhelg med «stedtføring» på vår og høst. Da er det samling fra fredag til søndag med sying, strikking, sosialt samvær og ikke minst noe godt i glasset. En gang i måneden er det også sy- og hobbykafé.

Sanitetskvinnene leier også ut grendehuset til ulike arrangement, møter og selskaper i tillegg til minnesamvær. Men de har sluttet å leie ut til det som kan kalles typiske ungdomsfester. De siste årene er det også leid ut til større private julefeiringer.

Langt fra alle medlemmene kunne, men de som kom fikk både god mat og drikke under mandagens medlemsmøte og juleavslutning.
Del:
Annonse