Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Aleksander Kristoffersen med band. F.v. Thomas Landaas Eriksen, Freddy Holm, Olav Kristensen, Georg Storhaug og Eivind Kløverød.

En musikalsk julegave fra Aleksander

I dag slipper Aleksander Kristoffersen en helt ny låt på alle strømmetjenester. En nydelig liten sak som heter «Jeg har venta på deg». Låten er første smakebit på et album som kommer til sommeren. Kall den gjerne en julegave selv om den først ble presentert som en dåpsgave.
Annonse

Det er ikke alle som får varme etter vinter. Heller ikke alle som får en sommer etter vår.

Det er heller ikke alle som får gleden av å bli bestefar. Det har Aleksander blitt og akkurat det danner det tekstmessige grunnlaget for låta som nå slippes. En første forsmak på et nytt album som kommer til sommeren. Men før den tid skal altså Aleksander si til lille Eva:

Annonse

«Vil si deg hva du gir meg, si deg hva jeg får.
Når jeg så deg – grodde mine sår.
Alt som jeg har savna, som noen aldri får
som varme etter vinter’n og sommer etter vår.
Hjertet ditt skal jeg fylle, med kjærlighet fra mitt.
La det vokse seg stort i brøstet ditt,
som en blomst i blomsterbedet mitt.
Du skal ha det hele livet, det lille hjertet ditt».

Sagt eller sunget disse linjer til lille Eva har han for så vidt gjort allerede for denne sangen hadde urpremiere i lille Eva sin dåp. Da kan en vel si at det var en dåpsgave til barnebarnet. I dag er låten en julegave til oss alle.

Høsten 2022 ble Aleksander farfar til Eva. Ei nydelig lita jente som nå står klar til å bevege seg ut i vår spesielle verden, som han sier.

Aleksander sammen med «kordama» Lise Backstrøm.

Aleksander sier også at teksten er ment å være nøytral, slik at folk kan lage sin egen historie, eller kjenne seg igjen i det han skriver. Han sier videre at for ham er dette hans sang til sitt første barnebarn. Og da den hadde sin urpremiere i barnedåpen ble det nært – veldig nært. Folk som hører den vil jo få en annen nærhet til låta, enn jeg har, sier Aleksander.

Men han håper og tror er at de kan skape seg en annen nærhet og historie.

Denne anmelder har allerede lagd sin historie. Teksten fungerer langt utover det å bli farfar. Og jeg har allerede skapt meg en egen historie og nærhet til låta, som er aldeles nydelig pakket inn av den musikalske gjengen som Aleksander omgir seg med.

Coveret til singelen har også sin historie. For så vidt en lang historie. Men den får du ikke her. Men coveret er et foto av et maleri som Ingar Kristoffersen, lille Evas oldefar, altså Aleksanders pappa, malte i 1959. Et maleri som symboliserer; tro, håp og kjærlighet. Og et maleri som var «gjemt vekk» i mange år.

Når så Aleksander får igjen varmen etter vinteren og er klar for en sommer etter vår – så skal albumet være her. Det tredje i rekken.

Rett over nyttår går bandet i studio igjen for å fortsette ferden mot et nytt album. Et album som ble påbegynt i høst, og som vi nok får en smakebit eller to til fra før utgivelsen. Etter å ha «hørt halvparten» av albumet gleder jeg meg stort til å høre det ferdige produktet.

Men denne jula og utover på nyåret så ligger; Jeg har venta på deg, høyt på min spilleliste. Veldig høyt.

Det skyldes ikke at Aleksander er fra Vestfossen.

Det skyldes at dette faller i smak og at det oser av kvalitet!

Jeg tar meg egentlig i at denne singelen har jeg venta på!

Tor Kenneth Talmo
Anmelder

Del:
Annonse