24. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Slik ser det ut på Dynge etter at en traktor kjørte inn i stolpen til venstre og dratt med seg stolpen til høyre.

To stolper nedkjørt i Gamle-Hokksund – 27 mister strømmen i perioder

(Artikkelen er rettet) To stolper ble kjørt ned i Dynge i Gamle-Hokksund i natt. Det er en traktor som har vært borti den ene stolpen og denne har dratt med seg den andre. Vedkommende meldte ifra til Elvenett, men en misforståelse gjorde at Eikernytt.no fikk feil opplysninger. Det beklager vi.
Annonse

Denne artikkelen er rettet opp da vi fikk feil opplysninger om hendelsesforløpet og varslingen i formiddag. Sjåføren – en lokal entreprenør som driver med snørydding, meldte fra til vakta i Elvenett umiddelbart etter at dette skjedde.

Det skal ha vært rundt 02-tiden i natt at en traktorkjørte inn i en av lyktestolpene på Dynge i Gamle-Hokksund. Det er merker på stolpen omtrent tre meter over bakkenivå. Dette førte til at stolpen rett over gata ble dratt med og brukket i bunnen den også.

Annonse

Vedkommende som kjørte på stolpen meldte altså fra til Elvenett, men politiet ble ikke varslet slik det er vanlig ved skade på infrastruktur.

Misforståelse – hadde varslet Elvenett likevel
En misforståelse førte til at Eikernytt.no fikk feil opplysninger fra Elvenetts vakthavende tidligere i dag. Den uheldige sjåføren som kjørte ned den ene stolpen, varslet nemlig Elvenett med en gang dette hadde skjedd.

De har nå lagt ut en presisering av hendelsen på nettsidene sine som lyder:

Sjåføren tok umiddelbart kontakt med Elvenett og varslet om hendelsen. Feilen i strømnettet er nå midlertidig rettet og alle kundene har fått strømmen tilbake.

Elvenett jobbet i formiddag med å utbedre skaden midlertidig, og 27 husstander fra Stråveien til Hobbelstadgata kunne bli berørt i en kortere periode fram til klokken 13 i dag. Da regner Elvenett med at de er ferdige med den midlertidige jobben, men begge stolpene med en rekke kabler må monteres på nytt. Det kan først skje noe senere da bakken må tines for å få ned nye stolper. I mellomtiden er de sikret med stropper og bjelker som skal holde dem på plass fram til nye stolper er på plass.

Det var en kommunens brøytemannskaper som også meldte inn skadene ved 04-tiden i natt. Vedkommende skulle da brøyte i Dynge, men kom ikke under ledningene som hang ned. Saken ble så meldt videre til Elvenett.

Politiets operasjonssentral har ikke mottatt noen melding fra vedkommende som kjørte på stolpen og ifølge Jan Roger Humlebekk i Vei og park i kommunen, er ikke det uvanlig at det ikke meldes inn da det gjerne medfører et erstatningsansvar.

Det var ikke mulig for lastebiler å passere under ledningene som henger over gata.

27 husstander fra Stråveien til Hobbelstadgata kan bli strømløse i perioder fram til Elvenett er ferdige med sine midlertidige reparasjoner. Her henger ledningene til ett av husene over garasjetaket.
Stolpene ble rettet opp og sikret med solide vaiere og forankring slik at det nå kan kjøres under selv med lastebiler.
Del:
Annonse