24. april 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det kan være krevende for hjemmesykepleien å ta seg fram når innkjørselen ser slik ut. (Illustrasjon)

Oppfordrer naboer til å hjelpe til med snørydding

Har du en nabo som trenger hjemmehjelp og som er «snødd ned»? Da ber kommunen deg om å hjelpe til for de sliter med å komme fram til alle som trenger hjelp.
Annonse

På grunn av det kraftige snøfallet er det nå vanskelig for hjemmetjenesten å ta seg frem til alle som venter besøk. Verst var det tirsdag da selv 4-hjulstrekkerne til kommunen hadde store problemer. Men alle som måtte ha besøk, fikk det – etter hvert.

– Vi ber om forståelse for at dette medfører både forsinkelser og i verste fall utsettelser, fordi oppdrag som går på liv og helse må prioriteres, skriver de på sine facebook-sider.

Annonse

Enkelte steder setter hjemmetjenesten seg fast fordi det ikke er brøytet eller strødd på privat vei og eiendom.

– Kanskje er du nabo til eller i familie med noen som mottar hjemmetjenester og som kan trenge hjelp til å fjerne snø slik at hjemmetjenesten kommer seg frem?

Helse- og omsorgssjef, Kari Hesselberg, sier til Eikernytt.no at de hadde problemer med å komme seg fram i går selv med 4-hjulstrekk på bilene.

Men at det nå går bedre og at alle som trenger hjemmehjelp har fått besøk. Det er også bekreftet av tjenesteleder for hjemmesykepleien, Linda Nedberg.

Hun vil berømme innbyggerne i Øvre Eiker for at de stiller opp og hjelper til.

– Det er mye frivillighet i Øvre Eiker og det setter vi stor pris på, sier hun.

Linda har nærmere 500 personer som er avhengig av hjemmehjelp – om enn ikke på daglig basis for alle sammen. Det er ca. 100 årsverk som jobber i hjemmehjelp-tjenesten i kommunen.

Det er nå varslet en pause i snøen den kommende uken, men til gjengjeld er det meldt om adskillig kaldere vær. I Hokksund kan det bli så mye som -24 grader natt til lørdag og søndag. Da kan det også være behov for frivillige hjelpere i form av gode naboer og familie til å sjekke innom og ikke minst hjelpe til med fyring og annen varme.

Del:
Annonse