13. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Arne Nævra takkes av nåværende styreleder, Bent Ellingsen.

Arne Nævra trakk fullt hus på Menighetssenteret

FORENINGER: Det var drøyt 75 personer til stede og stinn brakke i Menighetssenteret i Hokksund da BirdLife Norge, Øvre Eiker og omegn lokallag – fugleforeningen i mer dagligtale, i går kveld innledet møteåret 2024. Men det var ikke et vanlig år som ble innledet. Foreningen ble nemlig stiftet 18. oktober 1974 og feirer derfor 50 år til høsten.
Annonse

Til stede på møtet var det flere som også var med på etableringen i 1974, blant annet hele det første styret pluss varamann, og foreningens første formann, Arne Nævra. Han var også en av to hovedpersoner bak det å få dannet foreningen, hadde en hovedrolle også i går kveld.

Han har siden ikke minst gjort karriere som en av landets aller fremste naturfoto- og -filmprodusenter, og han viste i går kveld sin aller første film. Denne var fra og om Fiskumvannet, og det at filmen skulle vises, var nok en hovedårsak til det store frammøtet.

Annonse

Etter den obligatoriske kaffepausa hadde Per Øystein Klunderud en artig og godt poengtert prolog til jubileumsåret, der han trakk trådene langt tilbake for å beskrive noe av årsaken til hvorfor foreningen i ble stiftet.

Foreningen ble stiftet som et lokallag for Øvre Eiker, men foreningen fikk snart medlemmer fra flere nabokommuner. Det var også mange til stede som ikke hadde vært innom dørene på lange tider, så det ble mange «Jøss, er´e deg?»-kommentarer i løpet av den trivelige kvelden.

Som antydet runder foreningen 50 år til høsten og en jubileumskomite har i samarbeid med styret lagt opp til et ganske hårete mål for året. Her er det nemlig 50 ulike arrangementer – turer, ekskursjoner, vandringer, tårndager og -kvelder med bemanning, guide, medlemsmøter osv. To av hovedtilbudene er helgeturer til to kjente, svenske lokaliteter – Hornborgasjøen i april og Falsterbo i september. Stikkord for alt gjennom hele jubileumsåret: 50 for 50, dvs. ett arrangement for hvert år.

Planleggingen har allerede pågått i noen måneder, og komite og styre føler seg sikre på at dette går i boks, og det er også viktig å poengtere at alle arrangementer er åpne for alle interesserte.

Det var «stinn brakke» på Haug menighetssenter da Arne Nævra var på besøk onsdag. Han viste sin aller første naturfilm fra Fiskumvannet.
Del:
Annonse