28. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det var her i begynnelsen av Strandveien ved Shell at lekkasjen oppsto og store vannmengder strømmet ned mot jernbaneundergangen. (Foto: Joakim Fjeldli / DRM24)

Oversvømmelse førte til lange køer og misfarget vann

Trafikken måtte omdirigeres etter en stor oversvømmelse i undergangen ved Shell i Mjøndalen mandag ettermiddag. Nå advarer kommunen mot misfarget vann etter brudd på hovedvannledningen.
Annonse

Politiet meldte innledningsvis i går at det var is og snø som gjorde at de måtte stenge undergangen ved Shell i Mjøndalen. Men årsaken var altså en stor vannlekkasje fra hovedvannledningen som går i Strandveien.

Is og snø over dreneringen i undergangen gjorde at den fylte seg opp med vann. Det opplyser politiet ved 13.50-tiden mandag. Årsaken er ifølge kommunen at hovedvannledningen i Strandveien sprang lekk og vannet rant ned og fylte opp undergangen, melder DRM24.

Annonse

Ifølge politiet omdirigerte de trafikken ettersom veien under jernbaneundergangen mellom rundkjøringene ved Shell i Mjøndalen måtte stenges som følge av situasjonen. Dette førte til lange køer som forplantet seg i alle retninger i ettermiddagsrushet.

– Kommunen er på stedet og jobber med feilretting. Det er en stikkrenne som har blitt tilstoppet med is og snø, slik at vannet stiger i undergangen, opplyste politiet.

Det oppsto lange køer i alle retninger som følge av denne stengningen slik det også var i fjor høst da ekstremværet Hans og det påfølgende regnværet sørget for å fylle opp den samme undergangen med vann.

Ved 16.45-tiden melder at Veitrafikksentralen at veien er gjenåpnet på stedet. Samtidig opplyser Drammen kommune at det kan være misfarget vann i gamle Nedre Eiker som følge av brudd på hovedvannledningen.

Det skulle ta over tre timer før veien ble gjenåpnet på stedet, hvilket førte til lange køer. (Foto: Joakim Fjeldli / DRM24)
Del:
Annonse