22. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Ordfører Adrian Tollefsen foretok den offisielle åpningen av den nye banen sammen med Anna Utheim på Vinur og Julie Andersen på Brusi. (Fotos: Privat)

Hrimnir Islandshestforening åpnet ny bane i Øvre Eiker

FORENINGER: I helgen ble det arrangert nyttårstølt på Hrimnir sin nye bane som er anlagt på Myremoen Hestesportsenter. Etter å ha mistet sin konkurransearena i forbindelse med nedleggelsen av Drammen Travbane ble det bestemt av klubbens medlemmer at ny arena skulle etableres på Myremoen i Hokksund.
Annonse

Klubben har om lag 120 medlemmer i alle aldersklasser, både barn, junior, ungrytter og senior – og det fins flere norgesmestere og landslagsryttere i medlemslistene. Den nye banen er bygd etter internasjonale mål og holder standard for å kunne arrangere blant annet norgesmesterskap og World Ranking stevner.

Banen sto klar rett før jul og ble høytidelig åpnet av ordfører Adrian Tollefsen i forbindelse med nyttårstølt i helgen. Dette var Hrimnir sitt første arrangement på ny bane, med strålende vinterføre og bra oppmøte med 35 startende.

Annonse

Klubben har fått på plass en samarbeidsavtale med Buskerud og Vestfold Travforbund om leie av grunn til banen samt leie av andre fasiliteter på anlegget i forbindelse med stevner. Planen er å kunne arrangere et større World Ranking stevne i mai, samt flere kurs, kvalifiseringsstevner og klubbmesterskap.

Det var mange som hadde møtt fram for å overvære åpningen og selve stevnet med 35 startende ryttere. Her klipper ordfører Adrian Tollefsen snora til den nye banen.

Hrimnir har blant annet fått tildelt midler fra DNB Sparebankstiftelsen og søkt om spillemidler for å finansiere anlegget i tillegg til egenkapital. Øvre Eiker kommune har bidratt med rentefritt lån som forskudd på spillemidler.

På stevnet i helgen var det blant annet en egen knøtteklasse for de aller minste rytterne, og barneklasse for de under 12 år. Blant annet deltok Elida Berg på sitt aller første stevne og gjorde en god figur i barneklassen i tølt, på ryggen til avlshingsten Byr som har en lang karriere som konkurransehest bak seg.

Klubben håper på økt aktivitet og medlemsmasse i fremtiden og er svært glade for å ha funnet et tilholdssted midt i smørøyet av Øvre Eiker sitt hestesportmiljø.

Elida Berg på Byr i sitt aller første stevne.
Del:
Annonse