22. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Andre sesong av Demenskoret har premiere 10. februar på NRK. (Fotos: Julia Marie Naglestad)

Nå kommer ny sesong av Demenskoret – Jan Runar er med

Demenskoret fortsatte å synge. I februar er koret som sjarmerte og rørte Norge tilbake på NRK. Og den nyslåtte kulturprisvinneren fra Øvre Eiker, Jan Runar Eliassen, er med og han skal også denne gangen synge solo.
Annonse

TV-serien om koret hvor alle sangerne har demens ble en seer-suksess da den kom på NRK i januar i fjor. Koret tok TV-seerne med storm, og over en million har sett første episode. Mange har ønsket å se mer, og 10. februar er det endelig premiere på en ny sesong av «Demenskoret».

Nå har koret dobbelt så mange medlemmer og i andre sesong får sangerne nye utfordringer, melder NRK i en pressemelding.

Annonse

– I denne sesongen av «Demenskoret» når vi nye høyder med hårete mål. Dette må jo være Norges tøffeste og vakreste kor. Jeg er så stolt, sier dirigent Kim Wigaard som selv har hatt en far med demens.

Jan Gunnar Eliassen har akkurat fått Kulturprisen for 2023 av Øvre Eiker kommune. Nå skal han synge med Demenskoret igjen. (Foto: Roy Hansen)

Kongeparet og KORK
Vi følger igjen koret mot en ny konsert. Denne gang skal Demenskoret holde konsert sammen med Kringkastingsorkestret i Store studio.

Øvelsene er lagt til vakre Bogstad gård i Oslo. Her dukker musikalske gjester overraskende opp.

I tillegg får koret storfint besøk av kongeparet. Kong Harald er nemlig høy beskytter for Nasjonalforeningen for folkehelsen, og det er deres lokalforening, Oslo Demensforening, som drifter koret. Kong Harald og dronning Sonja er til stede under en øvelse og spiser også lunsj med kormedlemmene.

Sonja og Harald har deltatt på øvelse og spist lunsj med kormedlemmene.

Synger opera med barnekor
Kim Wigaard leder koret sammen med musikkterapeut og pianist Jelena Golubovic. De er ikke redd for å gi sangerne nye utfordringer.

Koret skal nemlig prøve seg på en helt ny sjanger – opera. I møte med denne krevende oppgaven, får de den beste støtten og hjelpen av Operaens barnekor.

Sammen øver de to korene til konserten og opplever gleden ved at ulike generasjoner synger sammen. Glede og trygghet er viktige stikkord når koret skal lære seg noe nytt.

– Personer med demens kan ofte undervurderes. Utfordringene skal gi kormedlemmene noe å strekke seg etter, samtidig som de skal kjenne på mestring og glede. Da er det viktig at utfordringene er tilpasset koristene og at de føler trygghet og omsorg, sier Golubovic.

Kim Wigaard leder koret sammen med musikkterapeut og pianist Jelena Golubovic.

Nye og gamle kormedlemmer
I andre sesong får seerne et gjensyn med koristene vi ble kjent med i første sesong. Vi får innblikk i hvordan sykdommen utvikler seg over tid. Serien viser at tiden i koret har kommet til veis ende for én av koristene. Det er også flere kormedlemmer fra første sesong som dessverre ikke er med i den nye sesongen.

Samtidig får seerne bli kjent med de nye, flotte koristene som har startet i koret. Det gjelder blant annet Monica som opprinnelig er fra Drammen.

Den nyslåtte kulturprisvinneren, Jan Runar Eliassen fra Vestfossen er også med i denne sesongen og han skal ifølge NRK synge solo også nå.

Premiere
Serien er på fire episoder pluss en ekstra episode som viser hele konserten. Premieren er lørdag 10. februar på NRK1 og i NRK TV. Alle episodene slippes samtidig i NRK TV.

Del:
Annonse