21. februar 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Det var i denne varebilen politiet fant tyvegodset til en verdi av over 200.000 kroner. Nå er en litauer dømt i Vestfold.

Varmepumpetyv tatt i Øvre Eiker – dømt til to års fengsel

En litauisk mann i 40-årerne er nå dømt til fengsel i to år etter at han ble tatt på fersk gjerning med en varebil full av varmepumper i Knivedalen i Øvre Eiker.
Annonse

Det var 11. juli i fjor politiet aksjonerte mot en adresse i Knivedalen i Øvre Eker. Store politistyrker søkte etter to litauere, men kun den ene ble pågrepet. Den andre rømte til skogs og til tross for omfattende søk med blant annet politihelikopter, ble han aldri funnet.

Tyveriet ble utført i Holmestrand og takket være en sporingsbrikke i emballasjen, kunne politiet reise rett til adresse i Øvre Eiker hvor godset lå i en varebil. Det tok bare noen timer fra innbruddet skjedde til den rettmessige eier hadde fått det tilbake.

Annonse

Tirsdag denne uken kunne NRK Vestfold og Telemark fortelle at den ene varmepumpetyven var dømt til to års fengsel for å ha stjålet varmepumper til en verdi av over 200.000 kroner i Holmestrand. De refererer en melding fra NTB.

– Retten anså mannen som en mobil vinningskriminell. Det vil si at han kom til landet for å begå tyveri, og så dra ut igjen, sier leder Jan Frode Johannessen for etterforskningsseksjonen ved Horten politistasjon til Byggeindustrien.

Del:
Annonse