22. juli 2024

Din lokalavis på nettet – Nært og nyttig

Brakar øker prisene sine fra torsdag 1. februar, men det er snakk om beskjedne kronebeløp. (Illustrasjon: Brakar)

Brakar: Nye priser fra 1. februar følger generell prisstigning

1. februar foretar Brakar den årlige prisjusteringen på billettene sine. Generelt settes prisene opp med 4,3 prosent. Det betyr en økning på to kroner på voksen enkeltbillett i én sone. Prisen på bybillett i Buskerudbykommunene forblir den samme.
Annonse

Prisøkningen skjer i tråd med Brakars leveranseavtale med Viken fylkeskommune, der økningen baseres kommunal deflator, som er forventet pris- og lønnsvekst. For 2024 er den satt til 4,3 prosent.

Enkeltbillett og periodebilletter
Enkeltbilletter for voksen i én sone økes med to kroner, fra 40 til 42 kroner, mens prisen for barn/honnør øker fra 20 til 21 kroner.

Annonse

30 dager voksenbillett går fra 853 til 890 kroner for én sone for voksen og fra 427 til 445 for barn/honnør.

30 dager studentbillett økes fra 512 til 534 kroner. Nytt fra i år er innføring av 7-dagers billett for studenter. Prisen for denne er satt til 214 kroner for én sone.

Ungdomsbilletten, som er gyldig i alle soner frem til fylte 20 år, øker med 14 kroner til 352 kroner for 30 dager. Billetten kan også kjøpes som årsbillett, for 3.520 kroner.

Bybilletten
Prisen på bybilletten forblir uendret, og vil fortsatt ligge på 25 kroner for voksen og 13 for barn. Denne billetten gjelder for én sone i Buskerudbykommunene Drammen, Lier, Øvre Eiker og Kongsberg.

– Vi er fornøyde med at vi greier å beholde den lave prisen på bybilletten også i år, sier adm. direktør Terje Sundfjord.

Bybilletten er finansiert gjennom ekstraordinær bevilgning på 20 millioner kroner fra bompengeoppgjøret høsten 2019. Dette beløpet blir deflator-justert hvert år. Som konsekvens av færre reiser under pandemien, og dermed færre solgte enkeltbilletter, har Brakars kompensasjonsbehov for salg av disse billettene vært lavere enn forventet i 2021 og deler av 2022. Dette gjør at vi kan beholde dagens pris på bybilletten, skriver selskapet på sine nettsider.

Del:
Annonse